Acest blog va poate ajuta cu rezultate live, actualizate non-stop din toate campionatele sportive ale lumii. De asemenea, aveti si programul meciurilor din intreaga lume, din hochei, baschet, fotbal, tenis, baseball si rugby.
 
Serivicul de livescore este gratuit si poate fi accesat de oriunde fara costuri ascunse fiind neconditionat! Nu necesita refresh deoarece se actualizaeaza automat la fiecare 20 de secunde iar dvs sunteti anuntat in ce meciuri live s-a marcat recent printr-un avertizor sonor implementat in scriptul de livescore!
 
Astfel, veti fi la curent cu toate rezultatele live si cu tot ce se intampla in toate sporturile practicate acum in intreaga lume. Pentru a accesa sectiunile de rezultate live va rugam sa dati un click pe bannerul de mai jos sau pe unul dintre urmatoarele linkuri, corespunzatoate cu sportul pe care doriti sa il evidentiati: Fotbal , Baschet , Tenis , Hochei , Rugby , Handbal , NFL .
 

Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.

 
Din experienta conturata in decursul a 2 ani de activitate in lumea pariurilor am reusit sa adunam informatii utile pentru toti pariorii, indiferent de nivelul lor de profesionalism sau de timpul petrecut la casele de pariuri online. Avem atat sfaturi pentru incepatori cat si strategii pentru pariorii avansati. 

Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.

Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.

Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.

Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.

Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!

Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .

luni, 6 aprilie 2009

Băsescu deschide porţile Cotrocenilor

Traian Băsescu sărbătoreşte astăzi un an de la invalidarea de către români a deciziei parlamentului de suspendare a preşedintelui României prin referendumul de la 19 mai 2007.

Atunci, Traian Băsescu a fost men- ţinut în funcţie cu 74% din voturile celor care s-au prezentat la referendum (un eşec total pentru cei 322 de parlamentari reuniţi într-o aşa-numită „monstruoasă coaliţie“ care a susţinut alungarea lui „Băse“ din Palatul Cotroceni).

La „Zeus“ se ajunge prin Bulevardul Geniului

De bucurie, Băsescu, supranumit „Zeus“ de către admiratorii săi fervenţi, lasă astăzi porţile deschise la Palatul Cotroceni, reluând un obicei împământenit de fostul preşedinte, Ion Iliescu. Cetăţenii dornici să-l felicite pe preşedinte vor putea vizita şi o parte a sălilor de lucru ale Administraţiei Prezidenţiale, Muzeul Naţional Cotroceni, precum şi grădinile Palatului. Accesul în Complexul Cotroceni se va face pe la poarta Leu din Bulevardul Geniului, iar programul de vizitare este între orele 8.00 şi 20.00.

În relaţia cu poporul la care a promis că se „va întoarce“ periodic, Băsescu a contabilizat mai multe bile „negre“ în anul care s-a scurs. A fost un an agitat, ca o corabie în furtună. Chiar în ziua referendumului, fostul căpitan de cursă lungă a avut o altercaţie cu Andreea Pană, o jurnalistă a postului Antena 3, căreia i-a „confiscat“ telefonul mobil. Mai mult, „Marinarul“ a catalogat-o pe ziaristă drept „păsărică“ şi „ţigancă împuţită“.

După aproape un an, în această săptămână, Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a admis recursul lui Băsescu la decizia Curţii de Apel, care îl sancţiona pe şeful statului pentru discriminare. Decizia CSJ este definitivă.

Miza pe Educaţie

Băsescu a eşuat toamna trecută într-un proiect drag: referendumul pentru introducerea votului uninominal, care n-a trecut testul electoratului.

El s-a jucat de-a şoarecele cu pisica şi cu guvernul, refuzând numirea Noricăi Nicolai la cârma Ministerului Justiţiei. A marşat pe acelaşi discurs anticorupţie şi a militat, legal, ca foşti miniştri (Năstase, Mitrea, Şereş) să ajungă în faţa Justiţiei. Bilele „albe“ sunt mai puţine, dar cu ecou mai profund: Comisia Prezidenţială pentru Educaţie a dus la bun final proiectul unui pact menit să salveze viitorul Educaţiei româneşti. De asemenea, Băsescu a avut o prestaţie foarte bună la Summitul NATO desfăşurat luna trecută la Bucureş ti şi a fost primul preşedinte postdecembrist care a găzduit în România un „ţar“ de la Kremlin - pe Vladimir Putin.

Politicieni şi oameni de afaceri, observatori fără voie la alegerile locale

Doar George W. Bush lipseşte de pe lista de observatori la alegeri propusă de organizaţia neguvernamentală condusă de Florentin Scaleţchi.

Dan Darabont (candidatul PSD pentru Primăria Sectorului 6), Vasile Mihalache (candidatul PSD pentru sectorul 4), Vlad Moisescu (preşedintele PNL Sectorul 1), Vasile Gherasim (candidat PD-L la Consiliul Local al Sectorului 4), deputatul PC
Sergiu Andon, revoluţionarul Gelu Voican Voiculescu sau oamenii de afaceri
Irinel Columbeanu şi Sorin Ovidiu Vântu au fost desemnaţi, fără voie, observatori la alegerile locale din 1 iunie.

Ei apar pe lista de observatori pe care Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO) a depus-o la BEM. Alături de listă, care cuprinde mai bine de 80 de nume, OADO a depus şi declaraţii pe proprie răspundere ale acestora în care susţin că nu aparţin nici unui partid politic şi că doresc să participe ca observatori din partea ONG.

Ieri, câţiva dintre cei 80 s-au dus la BEM să dezmintă intenţia că ar fi dorit să devină observatori, acuzând totodată ONG-ul că le-a folosit identitatea fără să aibă acordul lor.

“Am depus o sesizare la BEM după ce am aflat cu surprindere că am fost desemnat observator.

M-am uitat pe cererea pe care se presupune că aş fi făcut-o eu şi nu corespund nici semnătura, nici măcar datele Cărţii de Identitate şi cu atât mai puţin intenţia de a deveni observator. L-au băgat pe listă până şi pe Sorin Ovidiu Vântu. Mă îndoiesc că Dan Darabont şi Vasile Mihalache, care sunt candidaţi, au asemenea dorinţe. Cu atât mai puţin domnul Vântu, care sunt sigur că are cu totul alte preocupări”, spune Sergiu Andon.

Preşedintele OADO, Florentin Scaleţchi, are o explicaţie cel puţin bizară pentru situaţia creată. “E o greşeală. Am retras lista de la BEM. Cineva a greşit şi a trecut în acea listă mai mulţi membri şi colaboratori mai vechi ai noştri”, motivează Scaleţchi.

Preşedintele BEM, judecătoarea Ileana Dănăilă, a declarat pentru cotidianul.ro că sâmbătă va fi luată o decizie în acest caz. “Vom da mâine un comunicat în acest sens. Până atunci nu pot spune nimic”, ne-a declarat Dănăilă.

Surse din BEM susţin însă că cel mai probabil se va decide ca lista de observatori şi cererile semnate să fie trimise Parchetului pentru ca procurorii să cerceteze falsul. Preşedintele OADO, Florentin Scaleţchi, a mai avut probleme cu legea, el fiind în acest moment judecat pentru luare de mită, pentru infracţiuni de trafic de influenţă şi pentru fals intelectual. Scaleţchi a petrecut o bună perioadă de timp în arest preventiv.

Goldman Sachs: Petrolul s-ar putea scumpi până la 141 dolari/baril în a doua jumătate a acestui an

Goldman Sachs, cea mai activă bancă de investiţii de pe piaţa energetică, a revizuit în creştere accentuată, vineri, estimările sale pentru preţul petrolului în a doua jumătate a acestui an, invocând oferta limitată.

Bancherii de la Goldman Sachs anticipează că preţul petrolului tranzacţionat pe piaţa americană va ajunge la 141 dolari/baril în a doua jumătate a lui 2008, în creştere semnificativă faţă de estimarea anterioară, de 107 dolari/baril.

Goldman Sachs estimează, de asemenea, că preţul ţiţeiului va urca anul viitor până la o medie de 148 dolari/baril.

"Condiţiile tensionate ale ofertei reprezintă catalizatorul principal pentru scumpirea petrolului", potrivit unui studiu de cercetare al bancherilor de la Goldman Sachs. "Pe termen scurt, petrolul va tinde să se scumpească în continuare", arată Goldman Sachs.

Ţiţeiul tranzacţionat pe piaţa americană a atins, vineri, un nou record, de peste 127 dolari/baril, parţial ca urmare a îngrijorării din cauza ofertei.

Analiştii de la Goldman Sachs au menţionat că, în pofida dezvoltării unor surse alternative de energie
, cum ar fi biocombustibilii, creşterea ofertei de petrol s-a temperat la 1%, de la 1,8% în 2005, ritm mult mai lent decât cel estimat de bancă pentru avansul economiei mondiale, de 3,8% în 2008.

"Date
fiind aceste dezechilibre, preţul petrolului va continua să crească pe termen lung", a indicat Goldman Sachs.

Anunţul Goldman Sachs vine după ce mai multe bănci şi-au revizuit, în această săptămână, în creştere estimările pentru preţul ţiţeiului.

Banca elveţiană UBS şi-a revizuit în creştere, joi, estimările pentru preţul petrolului, şi a atras atenţia că riscurile inflaţioniste create de scumpirea ţiţeiului ameninţă creşterea economică mondială din 2009 şi 2010.

Economistul băncii elveţiene pentru piaţa energetică Jan Stuart a majorat cu 32% estimarea pentru preţul ţiţeiului tranzacţionat pe piaţa americană, de la 86,96 dolari/baril până la 115 dolari/baril, se menţiona în raportul UBS.

Vânzările de ciment au avut creşteri beton, de 18% în primul trimestru

Vânzările de ciment au crescut în primul trimestru al acesui an cu 18%, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2007, pe fondul creşterii producţiei locale cu 5%, a anuţat patronatul din industria cimentului.

Preşedintele organizaţiei patronale a producătorilor de ciment şi altor produse
minerale pentru construcţii din România (CIROM), Mihai Rohan menţionează că există o diferenţă între ce se poate produce şi cererea pieţei, care este mult mai mare decât oferta.

Potrivit acestuia, consumul de ciment pe cap de locuitor înregistrat anul trecut la 464 kilograme, este sub media europeană de 539 de kilograme
, însă există posibilitatea ca în acest an consumul să urce cu 15 – 20%. „În următorii 10 – 15 ani, România ar trebui să ajungă la un consum de 800 – 1.000 de kilograme de ciment pe cap de locuitor”, a declarat Mihai Rohan.

Totodată, estimările arată că piaţa cimentului are un potenţial de creştere în volum cu 20% pentru acest an, din care importurile să reprezinte între 300.000 şi 500.000 de tone. Potrivit patronatului, producţie mondială de ciment înregistrată anul trecut a fost de 2,77 miliarde de tone, din care 12% a fost aportul Europrei.

Statul nu îi mai dă apele minerale lui Dinel Staicu

AVAS nu este de acord cu schimbul de acţiuni solicitat de SIF. Societatea Naţională a Apelor Minerale rămâne la stat.

Statul nu este de acord cu schimbul de acţiuni propus de SIF Oltenia, care ar fi dorit să preia pachetul majoritar de acţiuni al Societăţii Naţionale a Apelor Minerale (SNAM), cedând în schimb pachetul de 22% pe care îl deţine la Automobile Craiova.

SIF a făcut această solicitare către Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), după ce s-a perfectat tranzacţia de privatizare cu Ford. Iniţial, SIF viza pachete majoritare la societăţi controlate de AVAS care sunt listate la bursă. “SIF Oltenia a transmis la începutul lunii aprilie o nouă solicitare. În această cerere SIF îşi exprima dorinţa să preia pachetul majoritar la SNAM, IOR Bucureşti şi titlurile deţinute de AVAS la Cerealcom Constanţa, de 3,65% din capital”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriel Dumitresu, director general al Direcţiei Administrare
Portofoliu din cadrul AVAS.

Potrivit acestuia, pe lângă faptul că AVAS a refuzat propunerea, oficialii instituţiei le-au transmis reprezentanţilor SIF că ar fi mult mai bine ca împreună cu Ford să găsească o soluţie privind pachetul de 22,06% din acţiunile pe care le are la Automobile Craiova.

"Cu toate că legea pentru finalizarea privatizării permite AVAS să preia participaţiile deţinute de acţionarii minoritari la Automobile Craiova (şi ulterior să le revândă Ford - n.r.) în schimbul altor titluri la companii
din portofoliul instituţiei, noi nu avem nici o constrângere şi nici o iniţiativă în acest sens. Ceea ce prevede legea este ca o ultimă variantă în cazul în care Ford nu ajunge la un acord cu acţionarii minoritari pentru a prelua participaţiile acestora”, a explicat oficialul AVAS.

Contactaţi de cotidianul.ro, reprezentanţii Sif Oltenia nu au comentat decizia AVAS. “A fost o propunere. Nu am nimic de comentat referitor la decizia AVAS”, ne-a declarat Teodor Buzatu, membru în Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia. Potrivit acestuia, în perioada următoare, după ce societatea de investiţii financiare
va primi un răspuns oficial de la AVAS, vor reîncepe negocierile pe această temă. “Nu ştiu ce se va întâmpla ulterior. Aşteptăm să vedem răspunsul oficial al AVAS şi vom vedea după aceea. Există nişte variante de lucru pe care le vom discuta cu AVAS”, a mai spus Buzatu, care nu a dorit să divulge care sunt variantele luate în calcul de societate.

Îmbuteliatorii de ape minerale, adică cei care cumpără apa de la SNAM, şi-au manifestat marţi îngrijorarea asupra acestei tranzacţii, spunând că statul pierde astfel o resursă naturală importantă. Ei au spus că, dacă tranzacţia se perfectează, vor solicita în instanţă anularea tranzacţiei, pe motiv că se încalcă prevederile Constituţiei.

Vodafone Europe BV achiziţionează compania ZYB, pentru 31,5 milioane euro

Vodafone Europe BV a anunţat vineri achiziţionarea companiei
daneze ZYB, producătoarea unui soft de administrare online pentru telefoanele mobile, care permite utilizatorilor să-şi salveze şi să-şi aceseze agenda telefonică online, se arată într-un comunicat al companiei, transmis agenţiei NewsIn.
Potrivit Vodafone Group, achiziţionarea ZYB este un important pas înainte pentru implementarea strategiei Vodafone "Total Comunication", prin care se va obţine profit din broadband, publicitate mobilă şi dintr-un set noi de servicii internet, în care se integrează şi experienţa obţinută până acum. ZYB se încadreaza perfect în această strategie, mărind raza serviciilor
de comunicaţii, pe care Vodafone le oferă clienţilor săi.

"Vodafone întelege că cel mai important lucru pentru un orice client
cu un telefon mobil, este agenda telefonică de pe acel dispozitiv.Folosind un portal web ca o legatură între PC
şi telefonul mobil, ZYB oferă o soluţie interactivă clienţilor, prin posibilitatea de a-şi dezvolta o comunitate profesională, unde pot interacţiona cu alţi utilizatori ai serviciului.Asta înseamna tehnologia Web 2.0 în acţiune", a declarat Internet Services Director al Vodafone Group, Pieter Knook.

ZYB îsi va păstra sediul în Danemarca, iar după finalizarea achiziţiei va fi încorporată în divizia de Internet Services a Vodafone.

Vodafone Europe BV este un holding al companiei Vodafone Group, cu sediul în Danemarca.Vodafone Group este cel mai mare grup internaţional de comunicaţii mobile, cu divizii în 25 de ţări de pe cinci continente şi cu 252,3 de milioane de clienţi, la care se adaugă alte 40 de reţele partenere.

Românii prind gustul vinului chilian

Unul dintre cei mai experimentaţi somelieri chilieni, Gabriel Salas, încearcă să doboare atitudinea „conservatoare“ a consumatorilor.

La un pahar de Chardonnay Sunrise, una dintre „vedetele“ producă torului chilian de vinuri Concha y Toro, Gabriel Salas explică ascensiunea fulminantă a ţării sale în atât de concurenţiala industrie mondială a vinurilor. „În Chile, terenurile sunt foarte ieftine şi astfel ne-am permis să cumpărăm hectare întregi şi să ne extindem producţia. S-a investit foarte mult în vinuri. Ne-a ajutat şi solul extrem de propice“, spune somelierul.

Şi românii încep să prindă gustul vinurilor din Lumea Nouă, crede somelierul Salas, unul dintre oamenii-cheie ai companiei chiliene pe exporturi. „Avem altfel de vinuri decât cunoşteau consumatorii până acum. Sunt vinuri proaspete, fructate, tinereşti“, explică acesta. Potrivit lui Salas, principalul competitor al vinurilor chiliene nu sunt cele australiene, cum s-ar crede la o primă vedere a modului în care s-a dezvoltat piaţa mondială de vinuri în ultimii ani. „Cea mai dură luptă o ducem cu vinurile europene, mai ales cu cele franţuzeşti. Ne batem de fapt cu o atitudine conservatoare a consumatorilor“, spune somelierul.

Creştere de peste 700% în România

La noi, Concha y Toro va vinde în acest an circa 50.000 de sticle, potrivit estimărilor lui Alfred Binder, brand manager
al importatorului Cramele Halewood. În primul trimestru al acestui an, compania
a vândut cu 730% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, până la aproape 5.500 de sticle.

Vinurile chiliene importate de Cramele Halewood se găsesc atât în lanţurile de HORECA, dar şi în supermarketuri (Metro, Real, Selgros, Billa, Artima, Kaufland). „Deja avem o poziţie bună în România şi vom mai creşte. Ieri, de exemplu, am fost într-un restaurant şi am găsit în meniu unul dintre vinurile noastre. A fost o surpriză extrem de plăcută“, spune Salas.

Pe piaţa locală, vinurile produse
de chilieni au preţuri cuprinse între 18 şi 80 de lei, cam cât costă şi vinurile româneşti. La acestea se adaugă un vin de colecţie, Don Melchor, care costă 250 de lei.

Cele mai mari pieţe pentru producă torul chilian sunt Statele Unite şi Marea Britanie, unde se vând anual câte două milioane de sticle de vin.

Ajută la ceva să ţină Mutu cu tine?

Răspunsul e crud: ajută să ţină aproape oricine cu tine, cu atât mai mult vedetele. Sunt importante şi afişele sau pancartele răspândite de-a valma pe blocuri
, case, stâlpi şi cine mai ştie unde.

Unii primari deja în funcţie au nevoie, după patru ani, de ceva campanie a numelui, ca să ştie oamenii măcar cine nu le-a reparat străzile. Revelaţia mea e că toate gunoaiele de campanie
, fluturaşii, publicitatea nesimţită ajută. E singura lor soluţie. Până şi eu m-am săturat de fraza aceea în care sunt invocate discuţiile pe proiecte. Mult mai constructive ar fi lupte în noroi sau paint-ball în şantiere deschise de Distrigaz sau Apanova.

Nu toţi alegătorii sunt deştepţi. Apoi, mulţi dintre votanţi visează la o relaţie privilegiată cu cineva din primărie, o casă pe şestache, ceva, orice. Şi vedetele se pun bine cu primarii care sunt acum personaje foarte bune de plată: jurnalişti corupţi, lăutari electorali şi câte alte personaje colorate doar întind mâna şi primesc.

Nu există „nu am, nu dau, nu ştiu“ pentru un candidat în această perioadă.

Gabi Szabo îi ţine spatele lui Chiliman, Bittman îl laudă pe Orban, Botezatu îl iubeşte pe Onţanu, Blaga e susţinut de Iureş (scrie NewsIn), Naumovici îi face şi reclamă, şi complimente lui Guşă, cel care l-a mai colecţionat şi pe Mutu cu o declaraţie. Toate astea atârnă greu. Unii o fac interesat, alţii chiar şi-au pus speranţele în anumiţi candidaţi. Aş putea să-i enumăr imediat pe cei care vor să obţină un privilegiu imediat de la viitorii primari, dar nu pot aduna probe, aşa că mă abţin.

Îndemnul lui Băsescu la bătaie aprigă electorală are ceva din cinismul cu care Adrian Sârbu face televiziune. PRO TV s-a ridicat dând sânge şi umor în supradoze letale pentru spiritul civic. Băsescu cere spectacol cu orice preţ doar ca să fie atrasă atenţia bizonului ignorant, cel mult mai uşor de manipulat. Şi Sârbu, şi Băsescu sunt aşi în cititul maselor - nu întâmplător se urăsc atât de mult... Amândoi ştiu că nu Teo şi Esca fac PRO-ul, ci dorinţa de „sânge pe pereţi“ satisfăcută conştiincios zilnic.

Cei care votează conştiincios, care aleg ideologic sau chiar „după program“ nu mai au nevoie de circ. Mizeria din oraşe, lălăielile, berea şi micii sunt pentru ăilalţi. Vedetele contează doar dacă sunt bine alese. Mutu n-are nici o greutate, deşi e covârşitor la capitolul brand. Unul mult mai puţin cunoscut, dar respectat în breaslă poate atârna mult mai mult. Vedetele prea mari sunt pentru nimeni, vedetele „profesionale“ sunt pentru un public mic şi bun.

Sindicatul preoţilor

LORIAN BICHIR: "În aprilie 2003, preotul Ioan Filip de la Biserica „Înălţarea Domnului“ din Baia- Mare, suspendat din funcţie de conducerea episcopiei, anunţa că va milita pentru înfiinţarea unei asociaţii tip sindicat, care să apere interesele preoţilor".

Părintele era supărat că în cazul său nu s-au respectat Legile Bisericii Ortodoxe Române privind numirea, transferarea şi promovarea în funcţii administrative ale clerului. La distanţă de patru ani, în august 2007, la Iaşi, un preot caracterizat drept controversat de presa locală, Petrică Florea din Costeşti, punea - cel puţin pe hârtie - bazele primului sindicat din istoria Bisericii Ortodoxe Române, Sindicatul Naţional „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“.

Asociaţia anunţa că va promova interesele profesionale, economice, sociale, culturale şi sportive ale membrilor acestuia, în faţa autorităţilor BOR, a autorităţilor civile, a instanţelor de judecată şi a organelor de urmărire penală. Victorios, preotul-sindicalist anunţa că în asociaţie au înscris peste 200 de preoţi, mulţi dintre ei caterisiţi de BOR ca urmare a unor abateri. Şi acest sindicat a dispărut după ce preotulfondator a fost implicat în nişte scandaluri şi îl acţionase în judecată pe ierarhul locului. Ideea unui sindicat preoţesc nu este nouă. După instalarea armatei sovietice în România, în 1945 s-a creat Uniunea Preoţilor Democraţi, împotriva căreia Patriarhul Nicodim nu avea nicio putere. Printre liderii acestei mişcări s-a numărat preotul Constantin Burducea, care pe 8 martie 1945, după instalarea guvernului Petru Groza, a fost numit în funcţia de ministru al cultelor. De la el a rămas celebra zicală: „Ca părintele Burducea, când cu steaua, când cu crucea!“. Gluma aceasta sinistră de sindicat roşu - şi folosit de ciuma roşie - a fost combătută de vrednicul de pomenire Prea Sfinţitul Antim Nica, dar şi de Patriarhul Justinian, care a desfiinţat acest organism
ataşat pe lângă Departamentul Cultelor. Aud că în prezent, în Bucureşti, un alt grup de preoţi nemulţumiţi pune la cale înfiinţarea unui sindicat. Unii preoţi vorbesc pe bună dreptate despre abuzuri ale episcopilor. Ierarhi care nu dau socoteală nimănui. Numesc în funcţii după bunul lor plac, caterisesc fără probe multe, protopopii taie în carne vie dacă nu-şi primesc tainul. Mulţi dintre aceşti nemulţumiţi susţin că prin înfiinţarea unui sindicat vor readuce ierarhia cu picioarele pe pământ.

Preşedintele curat, Justiţia murdară

Preşedintele Traian Băsescu a scăpat curat din dosarul
“ţigancă împuţită“. Justiţia română a devenit însă parcă şi mai murdară. Decizia în sine a Înaltei Curţi – forul suprem al sistemului judiciar – pare ruptă dintr-o poveste absurdă şi este puţin probabil ca publicarea motivării acesteia să ne lumineze şi să aducă argumente logice. Lucrurile stau mult mai simplu decât într-un proces penal, unde trebuie cântărite probe şi circumstanţe pentru a da un verdict. În acest caz, totul este din sfera bunului simţ şi nu trebuie să ai studii juridice ca să “miroşi” făcătura. Şeful statului a folosit o expresie discriminatorie spunându-i ziaristei “ţigancă împuţită“, dar s-a apreciat că sintagma în cauză nu poate fi catalogată drept contravenţie şi, ca atare, nu poate fi sancţionată. Înalta Curte, încercând să împace capra imaginii preşedintelui cu varza unei expresii clar discriminatorii a dat o sentinţă gri, nici albă, nici neagră. Dar Înalta Curte e ultima instanţă din ţara asta, aşa că e inadmisibil să dea o sentinţă de tipul „a traversat pe roşu, e rău, dar nu-l putem atenţiona pentru că a traversat în fugă”. Practic, din acest moment, judecătorii au dat liber la înjurat şi jignit pentru toţi rasiştii şi naţionaliştii patriei. Sigur, justiţia din România nu funcţionează pe baza precedentului judiciar dar principala sarcină pe care o avem de rezolvat – după integrarea în Uniunea Europeană – este realizarea unei practici judiciare unitare. Partenerii noştri europeni sunt nemulţumiţi de faptul că judecătorii români dau sentinţe diferite în cazuri identice. Responsabilitatea creării acestei practici judiciare unitare revine tocmai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, deciziile sale fiind un model pentru instanţele inferioare: judecătorii, tribunale şi curţi de apel. De aceea, prin pronunţarea unei soluţii controversate, Înalta Curte a trasat o direcţie extrem de periculoasă pentru viitoarele procese de acest gen ce vor ajunge pe rolul instanţelor de judecată.

Este pentru a doua oară când o instanţă de rang înalt pronunţă o decizie cel puţin ciudată - fără prezentarea unor argumente logice şi cu atât mai puţin juridice – în favoarea preşedintelui Traian Băsescu. Prima a fost verdictul dat în cazul Norica Nicolai, când Curtea Constituţională a stabilit că şeful statului poate refuza doar o singură dată
nominalizarea făcută de premier pentru funcţia de ministru. Nicăieri în Constituţie nu se face vorbire despre acest drept al preşedintelui, aşa că explicaţia magistraţilor a fost aceea că au desprins “spiritul care guvernează această materie”.

După această decizie paranormală a Curţii Constituţionale, absurditatea celei a Înaltei Curţi în cazul “ţigancă împuţită” nu face altceva decât să confirme încă o dată faptul că Justiţia română are multe puncte comune cu poliţaiul Ghiţă Pristanda. Un personaj servil, obedient, un funcţionar care ştie să servească cu tragere de inimă: “Curat murdar, coane Traiane!...Curat constituţional, coane Traiane!”

Fără scăpare

ncercarea de reformă a sistemului sanitar s-a prăbuşit

În România nu ai voie să te îmbolnăveşti. Momentul în care cazi la pat e, de cele mai multe ori, începutul unui drum fără întoarcere. Când eram mic şi făceam gripă, pojar, oreion sau îmi rupeam vreo mână, întotdeauna aveam credinţa că mă voi face bine.

Convalescenţa era plăcută. Lipseam de la şcoală. Apoi, când mă întorceam, trebuia să recuperez sau nu. Colegii mei se îmbolnăveau şi ştiam că se vor întoarce. Fiecare dintre noi avea convingerea că boala face parte din viaţă şi, cumva, ne însănătoşim.

Această încredere a fost pierdută. Criza din sistemul sanitar e atât de profundă încât, dacă mâine am renunţa cu totul la el, nu ar fi o mare pierdere, ci şansa ca la un moment dat să renască.

Oamenii cu bani se duc la medic în străinătate. Cunosc persoane care pleacă din România doar ca să-şi facă analizele. De fapt, în spitalele de la noi te duci să mori, şi nu să te faci bine. E o criză materială, dar criza morală a sistemului păstorit de ministrul Nicolăescu e mai gravă decât prima.

Cazul asistentelor care ­s-au fotografiat lângă un pacient aflat la terapie intensivă, legat la aparate, a şocat opinia publică. Joi, cotidianul „Adevărul" a publicat povestea incredibilă a unei paciente lăsate să moară în salonul de spital sub privirile îngrozite ale celorlalţi bolnavi.

Ieri, un asistent a tras cu puşca cu alice într-un pacient. Poveştile de groază care se întâmplă în aceste zile vor rămâne în conştiinţa publicului precum cele din evul mediu cu Dracula. Sunt convins că e dificil să fii infirmier sau asistent medical în România de azi. Dar, la naiba, nu te obligă nimeni să practici o meserie care nu-ţi place. Una pentru care nu ai chemare.

Toate promisiunile ministrului Eugen Nicolăescu se lovesc de un zid. Încercarea de reformă a sistemului s-a prăbuşit. Sistemul sănătăţii nu a evoluat, ci, mai rău, a ajuns în cel mai de jos punct de după 1989. Nu există nici viziune, nici forţa politică de a impune o strategie în domeniul sănătăţii. Nu ştim ce vrem, un sistem mixt, stat-privat, unul privat sau unul gratuit. Deocamdată avem unul subfinanţat.

Mai sunt oaze medicale unde se salvează vieţi. Prin hăţişul birocratic te mai poţi descurca. Mai cu medicamente
compensate, mai cu bani
, mai cu pasiunea unui medic
şi dăruirea familiei reuşeşti să te salvezi, dar, Doamne fereşte să fii singur. Atunci, boala înseamnă de fapt o condamnare la moarte. Şi, suntem din ce în ce mai singuri.

Romanii - popor de criminali prosti

In fata statuii lui Mihai Viteazul din Piata
Universitatii a rasarit peste noapte un monstruos stalp de otel care poarta cu mandrie flamura unui indicator catre orasul Urziceni. N-am nimic cu simpaticul oras de campie, insa soferii puteau afla de aceasta directie si de pe un panou montat cu zece metri mai inainte sau mai inapoi de statuia lui Mihai Viteazul.

MergAnd pe aceastA linie nu este exclus ca in scurta vreme - conform unui proiect destul de nebulos - Primaria Bucurestilor sa se capatuiasca cu un nou simbol al orasului - cine stie ce broscoi, aurolac, caine vagabond sau veverita - care sa inlocuiasca stema ce il poarta pe Sfantul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Capitalei.
Montarea panoului amintit nu indica altceva decat lipsa de respect a autoritatilor fata de tot ceea ce inseamna simbolurile Romaniei. O lipsa de respect provenita din necunoastere si dispret; cine mai e si barbosul cu toporisca de aici?!? Fetisizarea monumentelor si simbolurilor este stupida - nu are rost sa ne izbim zilnic fruntile de soclul statuilor din Piata Universitatii. Insa nicaieri in Europa nu am vazut indicatoare rutiere gigantice plantate la un metru de monumente istorice. Peste tot, scuarurile care gazduiesc astfel de statui sunt libere, spatii pentru cetateni, devin puncte de intalnire. La Hannovra, statuia ecvestra din fata garii este denumita glumet "la coada calului" - insa nimanui nu i-a trecut prin minte sa o asezoneze cu un semafor.
Aminteam mai Inainte de necunoasterea si ignorarea simbolurilor. In ziua de azi mai exista inca oameni prin structurile administrative care sa posede un minim de cultura generala. Insa actuala reforma a invatamantului anuleaza o astfel de posibilitate pentru viitor. Radeam cu doar cateva zile in urma de un concurs de cultura generala organizat de prezentatorul american Jay Leno. Pentru americanii de rand J.F. Kennedy este faimos pentru "casatoria cu Marilyn Monroe" - iar sirul golurilor in cultura generala poate continua la nesfarsit. Concursuri de acest gen vor putea fi organizate lejer peste doar zece ani in Romania.
Actuala programa scolara este una care efectiv spala creiere. Au disparut din subiectele de bacalaureat scriitori ca George Calinescu, Ion Creanga, I.L. Caragiale, Marin Preda, George Bacovia, Nichita Stanescu, George Cosbuc, Tudor Arghezi, Mihail Sadoveanu, Octavian Goga, Marin Sorescu, Camil Petrescu, Gellu Naum, Ion Barbu sau Mateiu Caragiale. Nu-i nimic - ar spune un elev de liceu - au ramas destui. Iar faptul ca Jonathan Scheele a reusit sa se strecoare in programa de bacalaureat la limba romana tine de absurdul romanesc absolut.
InsA reforma merge vesela inainte: programa scolara pentru gimnaziu s-a redus cu 30%. Reformatorii sunt usor nemultumiti: ei cerusera o reducere cu 70% sperand sa obtina minim 40%. Insa si acest 30% obtinut are un potential distructiv enorm. De exemplu nu se va mai studia "Scrierea caligrafica". Nu are rost sa aducem in discutie cazul Japoniei care a transformat scrisul in arta - trebuie sa fim multumiti ca peste zece ani nimeni nu va mai sti sa scrie de mana. Nici asta nu ar fi o mare pierdere in epoca imprimantelor - insa exercitiul caligrafic si cultivarea simtului pentru frumos au si alte efecte educative. Reducerea materiei predate pentru a usura viata
elevilor este un scop nobil in sine - insa sacrificarea unor chestii esentiale este cat se poate de contraproductiva.
Elevii n-au decAt sa topaie de bucurie: nu vor mai fi stresati de figurile de stil
literare, scapa de notiuni precum demografie, sentiment national, independenta, manufactura, arta rupestra, sanctuar, tarabostes, comati si multe alte chestii plictisitoare. Pana la urma reformatorii vor obtine ceea ce isi doresc: o turma decerebrata, producatoare de "perle" pe banda. Iar dintre rebuturile trecute pe post de produs
finit impecabil al scolii romanesti vor putea fi recrutati functionari publici de calitate superioara. Unii care sa nu mai planteze indicatoare langa monumentul lui Mihai Viteazul - ci sa-l scoata pur si simplu si sa faca un mall de succes. Abia atunci vom fi cu adevarat un popor de criminali prosti.

A treia punga

DNA i-a deschis lui Gigi Becali un nou dosar pentru dare de mita * Inainte de plasa cu euro cu care a fost vazut la Liverpool si valiza cu "ingerasi" de la Cluj, latifundiarul din Pipera a incercat sa plaseze o punga cu bani la Ministerul Apararii.

Pungile cu bani l-au transformat pe Gigi Becali intr-unul dintre cei mai fideli clienti ai Directiei Nationale Anticoruptie. Dupa ce in 2003 a iesit din tara cu o plasa in care se aflau cateva sute de mii de euro si dupa ce cinci apropiati de-ai sai au fost prinsi la Cluj cu 1,7 milioane de euro intr-o geanta, patronul Stelei are de dat explicatii pentru o noua punga cu bani. Anchetatorii DNA i-au mai deschis lui Becali un dosar de mita, pentru o fapta ce a avut loc in urma cu aproape zece ani.
Este vorba de o plasa cu 120 milioane de lei vechi, pe care acesta ar fi lasat-o prin 1999 la poarta unitatii in care functiona Statul Major al Fortelor Aeriene, pentru ridicarea unui monument in cinstea eroilor aviatori. Banii au fost tinuti cativa ani intr-un cont de catre sefii unitatii militare, dupa care i-au fost retunati lui Becali circa 850 milioane lei, calculandu-se devalorizarea leului la suma initiala.
Informatia deschiderii acestui nou dosar ne-a fost confirmata de surse avizate din interiorul Parchetului General. Cauza a fost conexata cu dosarul de schimburi de terenuri de la MApN, in care Becali este cercetat penal, de mai multi ani, alaturi de fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc, si alte varfuri ale Armatei. In aceasta cauza este vorba despre o noua plasa cu bani care de data
aceasta, ar fi fost data de Gigi Becali unei unitati militare in care functiona Statul Major al Fortelor Aeriene, cu intentia declarata de a se construi un monument in cinstea eroilor aviatori. Este vorba de aceeasi unitate care a fost implicata si in cunoscutul caz al schimbului de terenuri. Potrivit surselor noastre, fapta s-ar fi comis in jurul anului 1999 cand Gigi Becali s-ar fi dus la poarta unitatii din Baneasa in care functioneaza Statul Major al Fortelor Aeriene, cu o plasa in care avea suma de 120 de milioane de lei vechi. Auzind despre faptul ca Becali a venit cu banii in plasa, la vedere, si ca acesta afirma in gura mare ca are bani cu el, pentru a se construi o statuie, comandantii unitatii nu au dorit sa apara la intrare si nici sa-i permita vizitatorului sa intre. Drept pentru care, Gigi Becali, suparat pentru felul in care este tratat, ar fi lasat plasa cu bani la punctul de acces in unitate si a plecat, spre consternarea subofiterului din post.
Banii s-au inmultit in banca
Punga cu bani a creat mare panica in Unitate, intrucat nimeni nu voia sa o atinga si nici nu stia cum sa procedeze intr-o atare situatie. Cele 120 de milioane de lei au ajuns in final intr-un cont, unde au fost puse de sefii unitatii, care au considerat ca e cea mai potrivita solutie. Monumentul nu s-a ridicat niciodata, iar dupa cativa ani, lui Gigi Becali i s-ar fi retunat circa 850 milioane de lei vechi, reprezentand cele 120 de milioane lei, indexate cu rata inflatiei.
Povestea acestor bani a fost descoperita cu prilejul unui audit efectuat la Armata. De aici a ajuns si la urechile procurorilor DNA, care au declansat cercetarile prealabile. Sursele noastre ne-au informat ca la baza anchetei "A treia plasa" se afla si o sesizare scrisa. Si ca in legatura cu intentia de ridicare a monumentului in cinstea eroilor aviatori ar exista un contract de sponsorizare intre Becali si anumiti reprezentanti ai Armatei. Acestia din urma ar fi declarat insa ca nu-si recunosc semnatura de pe document
din dreptul numelui lor. Procurorii DNA au in vedere in ancheta lor si faptul ca in cazul unei institutii precum Armata, sponsorizarile nu ar fi permise de lege. Ancheta incearca sa stabileasca daca este vorba despre o luare si dare de mita atat in ceea ce-l priveste pe Becali, cat si in privinta ofiterilor care au pus banii in cont.
Becali: "Ce facem? Bagam la puscarie ministerul?"
Gigi Becali sustine ca nu a lasat nici un ban
in punga la poarta si ca este vorba despre un contract legal prin care a sponsorizat cu 120 de milioane de lei vechi constructia unei statui dedicata eroilor aviatiei.
"Exista un contract de sponsorizare semnat, legal. E in acelasi caz cu schimburile de terenuri cu Armata. Eu dupa ce am facut schimbul am vrut sa fac o statuie pentru aviatori. Sa ii sponsorizez sa le fac o statuie. Dar exista contract de sponsorizare. Si ei (n.r. - procurorii) spun ca stai domne' o unitate publica nu avea voie sa ia un contract de sponsorizare. Bina ma n-are voie, mi i-a dat inapoi. E la fel ca atunci cand dau la biserici, la Patriarhie. Ei au bagat banii intr-o banca si nu au mai facut monumentul. Iar contractul de sponsorizare era cu clauza speciala sa faca monumentul eroilor. Si pentru ca ei nu au mai facut, din o suta si nu stiu cat de milioane dupa doi ani s-au facut vreo opt sute. Banii erau in banca. Si mi-au dat banii inapoi. E in dosarul schimbului cu Armata. Si ei (n.r. - procurorii) nu gasesc nici o chichita si atunci, daca nu gasesc nimic acolo, zic ai vrut sa dai mita. Adica nu gasesc nimic ei si atunci zic domne' de ce ai cumparat paine de la bacanie trebuia sa cumperi de la market. Ei nu au gasit in dosarul ala nimic si zic uite ca am gasit altceva. Dar tot dupa declaratia mea ca ei habar n-aveau de asta. Eu le spun toate. Daca nu fac nimic ilegal care e problema? Ei spun domne' tu ai dat mita. Pai cui i-am dat mita? Am mituit Ministerul Apararii? Pai atunci cine e condamnatul? Becali si Ministerul Apararii care a luat mita. Deci ce facem, bagam la puscarie ministerul? Pai exista asa ceva? Mita o dai pe ascuns. Eu am dat sponsorizare cu act semnat la o institutie publica", ne-a spus patronul Stelei.
Acesta neaga acuzatiile procurorilor conform carora ar fi lasat cele 120 de milioane intr-o punga la punctul de acces al unitatii in care functiona Statul Major al Fortelor Aeriene. "Nu e adevarat asa ceva. Exista un contract. Cum sa ii las la poarta daca exista contract semnat de sponsorizare", spune Becali.
"Ii scolesc pe procurori"
Gigi Becali considera ca toate aceste dosare instrumentate de DNA au scopul de a-l denigra politic si de a-l speria. "Ei au vazut ca am facut o tampenie cu asta cu fotbalul si vezi domne' ma ameninta pe mine cu astea. Scopul este de denigrare politica. Sa ma sperie pe mine, dar eu nu ma sperii asa usor. Da' eu am spus si acum un an de asta. Despre sponsorizarea unui monument al aviatiei", a precizat Becali.
Referindu-se la redeschiderea dosarului din 2006 care priveste promisiunile financiare facute catre jucatorii echipei Gloria Bistrita pentru a obtine un rezultat corect intr-un meci cu F.C. Rapid, Gigi Becali considera ca pentru a face acest lucru procurorii trebuie sa aiba probe noi. "Daca il deschizi trebuie sa fie elemente noi si trebuie sa aduci la cunostinta. Acum eu ii pun sa citeasca, sa invete, ca sa nu ii dau in judecata eu. Si daca isi retrag toate astea (n.r. - acuzatiile) si le inchid (n.r. - dosarele), nu ii mai dau in judecata, nu le mai cer daune. Eu o sa arat la televizor niste documente, am acum altele, am din legile ratificate de Romania, din Constitutia Europei, din legile penale ratificate de Romania. Si ei (n.r. - procurorii) nu au studiat legile Europei. Legile europene specifica acolo clar, nu ca la noi cu dus si-ntors. Da' eu nu le spun unde sa caute. Ei trebuie sa citeasca toata legislatia europeana ca sa invete carte. Acum ii scolesc", a incheiat Becali.
Plasa de la Liverpool si geanta de la Cluj
In ultimii ani, Gigi Becali a fost implicat in mai multe scandaluri legate de diferitele pungi cu bani pe care le-a transportat in anumite locuri. Primul caz de rasunet de acest gen a avut loc in 2003. Atunci, cu ocazia unui meci pe care Steaua il disputa in Anglia, Gigi Becali a fost fotografiat la receptia unui hotel din Liverpool in timp ce avea o plasa in care se afla o suma de bani.
Presa a sustinut la acea vreme ca este vorba despre 300.000 de euro. Gigi Becali a negat acest lucru sustinand ca a avut asupra sa doar 20.000 de lire sterline. Legea prevedea ca nimeni nu poate iesi din tara cu mai mult de 10.000 de euro fara sa ii declare. Iar vamesii au sustinut, potrivit presei, ca Gigi Becali nu a facut acest lucru. Al doilea caz de acest gen a avut loc in urma cu aproximativ doua saptamani la Cluj. Cinci apropiati de-ai patronului Stelei au fost prinsi de DNA in timp ce aveau asupra lor 1,7 milioane de euro. Procurorii sustin ca banii urmau sa ajunga la jucatorii Universitatii Cluj in cazul in care acestia ar fi obtinut un rezultat bun in meciul cu CFR Cluj. Anchetatorii DNA au deschis un dosar, Becali fiind urmarit pentru dare de mita.

Euro 2008 pe ecrane-gigant

Organizare fără precedent pentru vizionarea meciurilor din Campionatul European de Fotbal. Plasme, terase şi chiar miniterenuri de fotbal vor fi amenajate în marile pieţe din Bucureşti şi din ţară

Suporterii români vor trăi evenimentul fotbalistic organizat în perioada 7-29 iunie, în Elveţia şi Austria, la intensitate maximă.

Pieţele Constituţiei şi Revoluţiei vor fi tribunele românilor din Bucureşti, care nu au avut posibilitatea să meargă pe stadioanele din Austria şi Elveţia, unde se va desfăşura Campionatul European de Fotbal.

Distracţie de dimineaţa până seara

Primăria Municipiului Bucureşti, Federaţia Română de Fotbal (FRF), Sport Evolution Group (SEG), împreună cu Ambasadele Elveţiei şi Austriei vor transforma cele două pieţe în locuri dedicate fotbalului: "Euromania", în Piaţa Constituţiei, FRF Village, în Piaţa Revoluţiei.

Cele două centre dedicate suporterilor vor fi dotate cu diverse ecrane, cel mai mare având 36 mp, sponsorii evenimentului amenajând mai multe miniterenuri de fotbal, terase şi baruri. Centrele vor fi deschise de la ora 11.00, nu se va percepe taxă la intrare şi se vor închide aproape de miezul nopţii.

"În ambele locaţii se pot viziona meciurile pe ecrane gigant, aşezate sub formă de prismă, iar când nu sunt meciuri se vor organiza zilnic concerte, meciuri de fotbal, chiar un minicampionat de fotbal între şcoli, licee", a spus Roberto Verdeş, manager
SEG.

Doctorul Reinhold Lopatka, secretar de stat în Cancelaria Federală a Guvernului Austriei şi coordonator al UEFA 2008, a precizat, ieri, la Bucureşti, că organizatorii sunt pregătiţi pentru sosirea suporterilor români: "Avem oameni care vorbesc şi limba română, pentru a putea evita eventualele accidente".

Sprijin de acasă pentru Naţională

Viceprimarul Capitalei, Ionuţ Popa, a anunţat că în zilele campionatului de fotbal, metroul va circula normal, iar rutele transportului în comun vor fi suplimentate. "Contăm pe o prezenţă numeroasă a bucureştenilor şi nu numai, echipa noastră are nevoie de sprijin, chiar dacă nu de pe stadion", a mai spus viceprimarul. Managerul SEG a precizat că "lucrările de amenajare vor începe din noaptea de 1 iunie, iar traficul va fi interzis numai în perimetrul unde se va lucra".

Profită şi patronii teraselor

Anagajaţii de la terasa Tango, din apropierea Pieţei Constituţiei, au început deja pregătirea terasei şi amplasarea a două televizoare cu plasmă pentru vizionarea meciurilor. "Ne aşteptăm la încasări mai mari pe durata campionatului, chiar dacă se va deschide Euromania lângă noi, pentru că ei închid la 23.00, iar noi avem până la ultimul client
", a spus administratorul terasei, Nicu Bica.

În schimb, cei de la restaurantul Tratoria il Calcio din Piaţa Revoluţiei spun că nu vor organiza ceva special pentru EURO 2008. "Avem doar două televizoare cu plasmă, care vor fi în permanenţă pe canalele de sport şi vom lucra normal", a spus Irina Datcă, managerul Tratoria il Calcio.

Accesul către evenimente

Intrarea în FRF Village se face prin două părţi, bulevardul C. A. Rosetti şi Calea Victoriei, în mijlocul centrului se află terasa, iar pe margini sunt zonele promoţionale ale partenerilor şi sponsorilor FRF. Plasmele vor fi poziţionate în faţa terasei.

Euromania va fi înconjurat de parcare, iar în mijlocul complexului vor fi plasmele, de 36 de metri pătraţi, iar în apropierea lor vor fi terenurile de fotbal. Zona destinată sponsorilor şi partenerilor Euro 2008 va fi organizată pe marginile complexului.

Bebiţă, alcoolic la 11 ani

Un copil din Vaslui a fost dus la spital, în comă alcoolică, de trei ori în ultimul an. Părinţii lui n-au muncit niciodată şi nu înţeleg de ce se miră lumea că fiul lor „mai bea câte un păhărel“. I se spune Bebiţă, are 11 ani, şi a fost diagnosticat de medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui cu etilism cronic, pentru a treia oară în ultimul an. „Părerea noastră este că a devenit dependent de alcool. Şi-a făcut un obicei din a bea“, ne-a declarat medicul
Valeriu Lupu, şeful Secţiei de pediatrie din cadrul SJU Vaslui care cunoaşte cazul lui Bebiţă.

Fusese cules de pe stradă, din zona Gării Vaslui, după ce trecătorii îngrijoraţi de starea în care se afla au chemat ambulanţa. După trei zile de îngrijiri medicale, puştiul a fost externat şi adus acasă, în satul Puşcaşi, aflat undeva în partea de est a judeţului Vaslui. Satul are fix 3.711 locuitori, preponderent romi, şi o singură asistentă socială.

„Beau uneori ca să-mi treacă foamea“

Ieri, pe uliţele satului, toţi oamenii vorbeau despre păţaniile de la oraş ale lui Bebiţă. Băiatul provine dintr-o familie nevoiaşă, nu ştie să scrie sau să citească pentru că n-a mers în viaţa lui la şcoală, iar părinţii, Mariana şi Ioan, nu s-au învrednicit până acum să-i facă nici măcar un certificat de naştere.

Pe Bebiţă l-am găsit acasă, rezemat pe prispa unei căsuţe dărăpănate de la marginea satului. Era împreună cu un frate mai mic, în vârstă de 5 ani, şi cu tatăl lui, Ioan Pricop, de 43 de ani. Soră-sa e plecată în Spania. Băiatul are trupul firav, ochii trişti şi obosiţi şi o oarecare ruşine când vorbeşte despre sine. „Eu mă duc de la 7 ani pe străzile din Vaslui să văd dacă iese ceva la cerşit. Acasă nu e niciodată nimic de mâncare. La cerşit stau cât stau, apoi vin acasă. Şi aduc tot ce câştig, fie bani
, fie pâine sau bucăţi de salam“.

Bebiţă vorbeşte şi despre episodul cu băutura. „Eu nu prea beau, dar îmi dau nişte băieţi, mă forţează. Adevărat, mai beau uneori ca să-mi treacă foamea“, recunoaşte copilul, pe care lumea satului deja îl etichetează „alcoolistul“. Copilul neagă că ar fi ajuns la spital în stare de comă alcoolică şi spune că era doar un pic ameţit şi îl durea stomacul. „Eu ştiu când m-au luat şi m-au dus la spital. Băusem votcă. Cumpărase două sticle Marius, un prieten de 17 ani. N-am prea vrut să beau, nu cred că am luat mai mult de două-trei guri. Cum să fac comă alcoolică dintr-atât? Mi-a venit rău de la stomac
, de-aia am mers la spital. Şi dăţile trecute tot pentru rău la stomac am fost, nu pentru comă alcoolică. Când vreau, eu beau. Când nu vreau, nu vreau“, îşi apără puştiul demnitatea.

Părinţii fug de muncă

Părinţii lui Bebiţă, Mariana şi Ioan, nu au muncit nicăieri, niciodată. Au refuzat până şi ajutorul social pentru că, în schimb, erau obligaţi să facă muncă în folosul comunităţii. Tatăl, Ioan Pricop, nu înţelege de ce se miră lumea că băiatul lui „mai bea câte un păhărel“. „E drept, mai bea el, însă puţin, şi nu este alcoolist“, spune bărbatul.

Tatăl e supărat doar fiindcă băiatul lui obişnuieşte să fugă de acasă. „Nu îl pot priponi. Mi-a lipsit şi câte o lună, dar tot a venit înapoi. Cred că l-aş da la o şcoală specială, ceva“, spune bărbatul.

Autorităţile locale nu se simt responsabile, poate şi fiindcă în Puşcaşi, localitate cu populaţie predominant de etnie romă, peste 50 de familii sunt în situaţii similare. „Sunt beţivi şi nu muncesc. Nu sunt singurii necăjiţi, dar Pricopii sunt singurii care refuză să trimită copiii la şcoală“, se lamentează primarul Neculai Ignat.

Demenţă criminală: un român a violat şi sugrumat o italiancă, la Napoli

Un român în vârsta de 27 de ani a fost arestat joi noapte, dupa ce a violat si a încercat sa sugrume o italianca în vârsta de 20 de ani, la Milano, în apropiere de o cale ferata, relateaza cotidianul La Repubblica, în pagina sa electronica. Daca nu este o înscenare a presei italiene, acest caz descurajeaza încercarile autoritatilor si ale comunitatii românesti din Peninsula de a-si reabilita imaginea. Joi noapte, potrivit La Repubblica, în jurul orei locale 23.15, tânara Chiara M. a coborât din autobuz în statia De Marchi si se îndrepta spre apartamentul unei prietene, unde urma sa îsi petreaca noaptea. Românul Marius Tudorel Dimache, în vârsta de 27 de ani, având antecedente penale de furt, s-a apropiat de ea si i-a cerut o tigara. Victima i-a raspuns ca nu are si a încercat sa se îndeparteze. Agresorul a prins-o, i-a pus mâna la gura si a târât-o mai multe sute de metri, pâna în apropiere de un pod peste calea ferata. Acolo a violat-o timp de cel putin 10 minute, potrivit cotidianului Il Giorna
le. Deoarece tânara a opus rezistenta, românul a încercat sa o sugrume pentru a o determina sa stea linistita. "Atunci am înteles ca este mai bine sa îi cedez, pentru a nu muri", a declarat Chiara M. Scena a fost vazuta de un echipaj al politiei feroviare. Initial, politistii au crezut ca este vorba de un cuplu care a cautat un loc retras. Apoi au auzit, însa, tipetele victimei si au intervenit. Românul a încercat sa îi atace si pe politisti, dar a fost retinut si este cercetat pentru agresiune sexuala si pentru ca a opus rezistenta în momentul arestarii. Victima a fost transportata la spitalul Mangiagalli, unde a fost confirmat violul.

Infractiunile comise de rromi nu au sfârsit
În luna aprilie, românul Ioan Rus ar fi violat si înjunghiat o studenta în vârsta de 31 de ani originara din Lesotho, la Roma. Cazul a declansat o noua dezbatere în Italia privind imigrantii si în special românii, la câteva luni dupa unul similar, soldat si cu moartea victimei. La sfârsitul lunii octombrie, uciderea la Roma a unei femei în vârsta de 47 de ani, Giovanna Reggiani, de care a fost acuzat un român de etnie roma, Nicolae Romulus Mailat, a generat o polemica aprinsa în Italia si a dus la adoptarea unui decret care facilita expulzarea cetatenilor comunitari, în numele sigurantei publice. Pe de alta parte, cel putin doua tabere de romi au fost tinta unor atacuri cu cocteiluri Molotov care au declansat incendii, marti si miercuri, la periferia orasului Napoli, din sud, dupa ce o tânara roma a fost arestata weekendul trecut pentru tentativa de rapire a unui bebelus italian. În timpul campaniei
electorale, dreapta italiana a exploatat mai multe incidente violente pentru care au fost învinovatiti români si a avut un discurs axat pe securitate. Liga Nordului, aliata a premierului Silvio Berlusconi, a asociat constant criminalitatea cu imigratia clandestina.Abia numit, noul guvern de la Roma a anuntat ca pregateste un "plan de securitate" ce prevede obligatia unui venit minim legal
si a unei locuinte decente pentru un migrant, în caz contrar fiind repatriat în tara de origine, o dispozitie ce îi vizeaza în primul rând pe nomazi.

UE vrea să restricţioneze reclamele la jeepuri

upă modelul reclamelor
la ţigări şi alcool, Comisia Europeană vrea să reglementeze şi publicitatea la maşinile care consumă mult combustibil.

Pentru a descuraja clienţii de maşini să renunţe la autoturismele de mari dimensiuni, Comisia Europeană va lansa, până la finele acestei luni, spre dezbatere, un proiect prin care se doresc reglementarea şi restricţionarea reclamelor la maşini. Mai precis, potrivit publicaţiei germane “Der Spiegel”, legiuitorul european doreşte ca în reclamele la maşini, fie ele în reviste, ziare, pe panouri sau spoturi tv să fie subliniate grafic emisiile de CO2 şi consumul la suta de kilometri.

Totodată, orice referire la sportivitatea maşinii într-o reclamă va fi sancţionată. Prin aceste măsuri, UE vrea să “schimbe societatea”şi “obiceiurile de consum şi producţie”, după cum indică strategia.

Pe 5 iunie, iniţiatorii proiectului vor purta o primă rundă de discuţii cu reprezentanţii industriilor implicate şi cu politicienii.

Cu toate că discuţiile pe marginea acestui subiect de-abia au început, producătorii de maşini, în special cei germani, şi trusturile media se plâng că impactul financiar
va fi major.

Româncă, violată de un italian

O femeie de 35 de ani din România, care făcea curăţenie într-un call center din Roma, a fost violată de un italian de 40 de ani, situaţia prin care a trecut femeia dovedind din plin că românii pot fi şi victime, nu doar agresori în „Cetatea Eternă”. Potrivit cotidianului Il Messagero, care a relatat cazul în două ediţii succesive (de joi şi vineri), românca se pregătea de începerea unei zile obişnuite de muncă, la locul unde făcea curăţenie de circa un an, în baza unui contract legal
.

Din nefericire, în imobil se afla şi un italian de 40 de ani, concubinul responsabilei instituţiei. Acesta a ameninţat-o pe româncă cu un cuţit şi a violat-o, avertizând-o apoi că, dacă îndrăzneşte să cheme poliţia, o va ucide. Totuşi, imediat ce a reuşit să scape de sub supravegherea agresorului, femeia s-a refugiat într-un bar din apropiere, de unde a sunat la poliţie. Italienii din localul respectiv i-au acordat tot sprijinul, iar, la scurtă vreme, poliţia a reuşit să-l prindă pe violatorul refugiat într-o clădire din vecinătatea call center-ului.

Iniţial, el şi-a negat fapta, dar când poliţia a găsit briceagul cu care o ameninţase pe româncă, el a admis că „a făcut o nebunie”. Italianul este încarcerat şi aşteaptă judecarea pentru „agresiune sexuală în formă agravată”, potrivit legii penale italiene. Il Messagero citează din depoziţia româncei la poliţie, şocată nu atât de violenţa la care a fost supusă, cât mai ales de faptul că nu şi-a închipui ca italianul, pe care îl cunoştea de când muncea în clădirea din cartierul Vescovio, să devină brusc dintr-o cunoştinţă, cu care s-a aflat mereu în relaţii paşnice, un violator.

Dujiangyan, oras sters de pe suprafata pamantului

Cartiere intregi din orasul Dujiangyan sunt distruse, iar supravietuitorii isi cauta cu disperare copiii sau parintii.

Echipele de salvare lucreaza neincetat. Mii de disparuti zac sub mormanele de moloz. Dupa atata timp, sperantele de a mai fi gasiti in viata
sunt minime. Numarul mortilor se apropie de 50.000 numai in provincia Sichuan. Potrivit unui nou bilant provizoriu al autoritatilor, alti peste 30.000 de oameni din intreaga tara sunt dati disparuti si mai mult de 65.000 sunt raniti, anunta NewsIn.

Dujiangyan, oamenii continua sa spere ca isi vor gasi rudele sub casele si cladirile distruse. Cazurile sunt cutremuratoare.

O batrana isi cauta fiul, care se afla sub mormanele de moloz. Sansele de a mai fi gasit viu sunt minime.

Una din femeile care a supravietuit cutremurului si-a cautat mama timp de doua zile printre ruine. In cele din urma a gasit-o moarta. Femeia nu a rezistat durerii. Imediat dupa ce a gasit trupul mamei sale, femeii i s-a facut rau. Medicii au incercat sa o salveze, dar nu au mai putut face nimic pentru ea.

130.000 de militari dizlocati in zona muncesc zi si noapte. Nu isi permit doarma mai mult de o ora, doua, caci somnul lor poate insemna moartea unui om.

Undele seismice generate de cutremurul de luni au facut de doua ori inconjurul Pamantului, ceea ce atesta forta acestuia, a anuntat vineri un institut japonez, citat de AFP.

Observatorul seismologic Matsushiro, situat la nord de Tokyo, a detectat asa-numitele unde "de suprafata", generate de cutremur, la ora locala 15.41 (9.41 ora Romaniei), adica la 13 minute dupa ce s-a produs
seismul cu magnitudinea de 7,9 grade pe scara Richter care a devastat provincia chineza Sichuan.

Andreea Banica, la Bragadiru

Focoasa Andreea Banica isi asteapta fanii duminica, incepand cu ora 17.00, la in centrul localitatii Bragadiru, langa Bucuresti. Frumoasa blonda promite un recital de exceptie, in care se vor regasi majoritatea hiturilor interpretei: 'Iubeste-ma bine', 'Atat de aproape', 'Vreau sa simt iubirea', 'Dulce si amar' sau 'Dansez'. Alaturi de Andreea, pe scena vor mai urca: Elena Gheorghe, Tavi Colen, N&D, Florin 'Axinte' Petrescu si Ionut Dolanescu.