Acest blog va poate ajuta cu rezultate live, actualizate non-stop din toate campionatele sportive ale lumii. De asemenea, aveti si programul meciurilor din intreaga lume, din hochei, baschet, fotbal, tenis, baseball si rugby.
 
Serivicul de livescore este gratuit si poate fi accesat de oriunde fara costuri ascunse fiind neconditionat! Nu necesita refresh deoarece se actualizaeaza automat la fiecare 20 de secunde iar dvs sunteti anuntat in ce meciuri live s-a marcat recent printr-un avertizor sonor implementat in scriptul de livescore!
 
Astfel, veti fi la curent cu toate rezultatele live si cu tot ce se intampla in toate sporturile practicate acum in intreaga lume. Pentru a accesa sectiunile de rezultate live va rugam sa dati un click pe bannerul de mai jos sau pe unul dintre urmatoarele linkuri, corespunzatoate cu sportul pe care doriti sa il evidentiati: Fotbal , Baschet , Tenis , Hochei , Rugby , Handbal , NFL .
 

Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.

 
Din experienta conturata in decursul a 2 ani de activitate in lumea pariurilor am reusit sa adunam informatii utile pentru toti pariorii, indiferent de nivelul lor de profesionalism sau de timpul petrecut la casele de pariuri online. Avem atat sfaturi pentru incepatori cat si strategii pentru pariorii avansati. 

Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.

Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.

Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.

Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.

Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!

Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .

vineri, 14 august 2009

Guvernul a alocat 22 milioane lei pentru desfăşurarea alegerilor anticipate

Guvernul a aprobat în cadrul şedinţei din 22 iunie, o hotărâre care prevede alocarea Comisiei Electorale Centrale (CEC) mijloace financiare
în sumă de peste 22,3 mln lei
(1,9 mln USD) pentru pregătirea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie.

Potrivit hotărârii de Guvern, banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă al Executivului şi vor fi restabiliţi ulterior, în urma modificărilor în bugetului de stat pentru anul 2009. Potrivit plafonului mijloacelor financiare, partidele şi organizaţiile social-politice care vor participa la scrutinul anticipat vor putea cheltui pentru acţiunile electorale 7,5 mln lei, comparativ cu 12 mln lei din campania
precedentă, iar candidaţii independenţi vor putea valorifica 500 mii de lei.

Pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare din 5 aprilie, din Bugetul de stat s-au alocat 40,4 mln lei.

Rezervele valutare continuă să crească

Activele oficiale de rezervă al statului s-au majorat cu circa 1,76 mln USD în perioada 5 – 12 iunie curent la 1 mlrd 211,11 mln USD, după o creştere de peste 20 mln USD înregistrată în săptămâna precedentă.

Aceasta este a şapte-a creştere consecutivă a rezervelor valutare ale Bănci Naţionale a Moldovei după 24 aprilie 2009, dată
până la care de la începutul anului acestea s-au redus
cu circa 35% (585,8 mln USD). Scăderea rezervelor în primele patru luni ale anului s-a datorat în special intervenţiilor BNM pe piaţa valutară în vederea stabilizării cursului monedei naţionale în raport cu principalele valute dar şi efectuării plăţilor externe.

Începând cu 24 aprilie curent şi până în a doua săptămână a luni iunie, ca urmare a procurării de către Banca
Centrală a valutei excesive de pe piaţă, rezervele valutare s-au majorat cumulativ cu circa 125 mln USD.

Pe parcursul luni mai curent Banca Naţională a Moldovei a procurat pe piaţa interbancară internă 48,32 mln USD, fără a opera vânzări. Acesta este cel mai mare volum de valută străină cumpărat de Banca centrală în anul curent. În mai BNM a început să procure valută după ce în luna precedentă a vândut 49,26 mln USD şi a cumpărat doar 3,03 mln USD.

Potrivit datelor Băncii Naţionale, la 12 iunie 2009 activele oficiale de rezervă ale statului au fost constituite din valori imobiliare
în sumă de 667,49 mln USD şi disponibilităţi şi plasări al termen de 543,59 mln USD.

În anul 2008 activele oficiale de rezervă s-au majorat cu 338,72 mln USD (25,4 la sută) şi au atins 1 mlrd 672,40 mln USD comparativ cu cu 558,39 mln USD (peste 70 la sută) în anul precedent când a fost înregistrată ce mai mare creştere din momentul constituirii rezervelor în valută ale R. Moldova.

Cea mai mare reţea scandinavă de cafenele - Robert’s Coffee - vine în R. Moldova

Cea mai mare reţea de cafenele din ţările scandinave - Robert’s Coffee – a anunţat deschiderea unui restaurant în Chişinău, în luna august curent.

Restaurantul Robert’s Coffe va fi amplasat la parterul Centrului Internaţional de Business
Skytower, într-o sală spaţioasă, cu o terasă confortabilă.

Potrivit reprezentanţilor Skytower, sortimentul larg de cafea şi ceai precum şi diferite deserturi vor fi prezente şi în meniul restaurantului deschis la Chişinău. Totodată, conform tradiţiei, gurmanzii vor avea posibilitatea să urmărească procesul de preparare a băuturii preferate.

Robert’s Coffee vine în Republica Moldova după ce a cucerit preferinţele a milioane de amatori de cafea şi ceai în Finlanda, Suedia, Estonia, Danemarca, Turcia şi Singapore.

Modificari in modalitatea de votare a studentilor la anticipate

Comisia Electorala Centrala (CEC) anunta ca studentii cu viza de resedinta temporara in camin, conform Codului electoral sunt obligati sa voteze la sectia de votare corespunzatoare adresei caminului respectiv, transmite DECA-press.
Un comunicat al autoritatii electorale precizeaza ca pentru a vota in alta sectie de votare, inclusiv la domiciliul permanent, studentii pot depune
o declaratie, pana la 26 iunie inclusiv, la organul administratiei publica locale din localitatea in care doresc sa voteze.
Dupa depunerea declaratiei, persoanele vor fi inscrise in lista electorala de baza a sectie de votare in care urmeaza sa voteze. Daca resedinta temporara in camin expira pana la data alegerilor parlamentare, atunci ei voteaza la domiciliul permanent.
In caz ca studentii nu reusesc sa-si declare locul nou de sedere, ei pot sa se adreseze la biroul
electoral al sectiei de votare in raza careia ei au resedinta actuala si sa-si ia un certificat pentru drept de vot, care le permite sa voteze in oricare alta sectie de votare. Aceasta procedura va fi valabila in perioada 14-28 iulie.

O femeie din Republica Moldova a încercat să-şi vândă copilul pentru un dolar

O femeie din Republica Moldova a încercat să-şi vândă copilul nou-născut pentru 12 lei moldoveneşti (un dolar), potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne de la Chişinău.

“Îl ucid dacă nu îl cumpăraţi. Am încă trei copii şi pe acesta nu am cu ce-l creşte şi îl vând”, a declarat Oxana Elinciuc, suspectată de vinderea propriului copil.

Totul s-a petrecut zilele acestea la Briceni. O tânără, în vârstă de 29 de ani, şi-a vândut bebeluşul de numai zece zile contra sumei de 12 lei.

La 18 iunie, la Unitatea de gardă a Comisariatului raional de poliţie Briceni a parvenit o informaţie de la Elena Toderaşcu, locuitoare a municipiului Bălţi. În declaraţie se spunea că o tânără i-a vândut copilul cu 12 lei.

Astfel, în ziua respectivă, la autogara din raionul Briceni, suspecta s-a apropiat de o doamnă, care îşi aştepta rutiera spre Bălţi şi i-a cerut 200 de lei pentru copilul pe care îl ţinea în braţe - o fetiţă de zece zile. La rândul său, femeia i-a răspuns că nu are nevoie de un copil nou-născut şi nici nu dispune de aceşti bani
. Atunci, Elinciuc a spus că, dacă nu îl cumpără nimeni, se duce şi îl ucide, deoarece nu are cu ce-l creşte şi nu doreşte sa-l îngrijească.

De teamă pentru copil, Elena Toderaşcu i-a spus femeii că îl cumpără cu 12 lei, fiindcă mai mult nu are, iar femeia a căzut de acord. Întrebată dacă micuţa are documente
, aceasta a răspuns că nu are nimic, fiindcă a născut-o de una singură, cu zece zile în urmă, într-un garaj din apropiere. Femeia, uimită, a luat copilul, iar mama şi-a luat banii şi a plecat, lăsându-şi bebeluşul în braţele femeii care îi plătise.

"Cumpărătoarea” nou-născutului a luat copilul acasă, unde l-a spălat, l-a hrănit, i-a pus un nume - Maria - şi a sesizat forţele de ordine.

Actualmente, copilul este internat în secţia de reanimare a spitalului raional din Briceni, starea lui fiind critică, dar stabilă.

În scurt timp
, femeia a fost identificată şi reţinută. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că femeia locuieşte în satul Mărcăuţi, raionul Briceni, şi mai are trei copii. Pentru fapta comisă, Oxana Elinciuc va fi decăzută din drepturi şi riscă până la 20 de ani de închisoare.

În R. Moldova tortura a atins apogeul, preşedintele CHDOM

„Apogeul aplicării torturii în R. Moldova a fost atins în urma evenimentelor din 7 aprilie”, a declarat marţi, 23 iunie, la o conferinţă de presă preşedintele Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova (CHDOM), Ştefan Urâtu.
Membrii CHDOM spun că primesc săptămânal 5-6 petiţii din partea deţinuţilor care se plâng de aplicarea torturii în instituţiile penitenciare.„În ultimii ani situaţia degradează tot mai mult, în special după ce în 2006 a fost modificat Codul de executare, care a permis administraţiei penitenciare o mai mare libertate în privinţa accesului în penitenciare. Acum pentru membrii CHDOM este mai dificil să intre în penitenciare, decât era atunci când penitenciarele erau subordonate ministerului de interne”, a spus Ştefan Urâtu.

El a comunicat că există cazuri în care deţinuţii sunt bătuţi pentru că se plâng superiorilor, pentru că cer mâncare sau pen tru că rudele acestora umblă prin instanţe.„Azi avem un caz la Curtea de Apel, în care doi fraţi cu numele Livădari au fost bătuţi cu cruzime, iar mama acestora umbla prin instanţe cerând dreptate pentru ei”, a menţionat preşedintele CHDOM.

„Cel mai des tortura este aplicată de către oficialităţi: ofiţeri de urmărire penală, procurori, angajaţi ai Departamentului Instituţii Penitenciare, angajaţi ai SIS, sau la instigarea acestor persoane”, a menţionat Teo Cârnaţ, director executiv al CHDOM.

„Persoana torturată este pusă în imposibilitatea de a se apăra, pentru că cel ce aplică tortura are legea în mâna lui, are armament, are protecţia organelor statale. Vorba ceea „corb la corb, ochiul nu-şi scoate”, a spus Cârnaţ.

Cu ocazia Zilei internaţionale a ONU de suport a victimelor torturii, marcată la 26 iunie, Comitetul Helsinki organizează săptămâna „Anti-Tortură”, care are în program
mai multe ac ţiuni, inclusiv flash-moburi.

Preşedintele CHDOM, Ştefan Urâtu candidează la alegerile parlamentare anticipate pe lista Partidului Liberal, ocupând locul 22. La alegerile din 5 aprilie a candidat independent şi nu a depăşit pragul electoral. (IPN)

10.000 euro şi bijuterii - „cadourile“ lui Papi Berlusconi pentru escortele sale

Se strânge laţul în jurul gâtului premierului italian. O altă tânără din suita celor tocmite să îl distreze pe “Il Cavaliere” a rupt tăcerea. Barbara Montereale a dezvăluit că Silvio Berlusconi (72 de ani) i-a făcut un “cadou” de 10.000 de euro după ce a acceptat să vină la una din petrecerile date de acesta fie la vila
sa particulară din Sardinia, fie chiar la reşedinţa oficială din Roma – Palazzo Grazioli, relatează The Times. Ca în vremurile Romei antice, banchetele se transformau treptat în orgii, cu premierul septuagenar al Italiei aruncând cu cadouri
scumpe (inclusiv bijuterii) şi bani
în femei, asemenea unui patrician. Însă pentru sumele astronomice pe care le plătea femeilor-escortă, Il Cavaliere avea şi anumite pretenţii – una ar fi fost ca ele să poarte rochii negre şi să fie cât mai puţin fardate. Tot Barbara Montereale a fost cea care a declarat pentru cotidianul La Repubblica că este posibil ca printre invitate să fi fost şi românce. “Cea mai mare parte erau străine. Slave, românce, ceva de genul acesta. Nu ştiu ţările, dar erau fete din Est. Se înţelegea şi din accentul cu care vorbeau italiana. Păreau a fi de ale casei
. Aveau o mare intimitate cu preşedintele Consiliului de Miniştri şi de fapt toate îi spuneau “Papi”, povesteşte Barbara Montereale, citată de Agerpres.

Sarkozy „Bonaparte” se relansează

Preşedintele Nicolas Sarkozy şi-a prezentat luni, la Palatul Versailles, programul
pentru cea de-a doua parte a mandatului său, în încercarea de a profita de victoria partidului său de dreapta, UMP, la alegerile europene.

“Criza nu s-a încheiat”, şi-a început Sarkozy discursul pe un ton prea puţin optimist. Sarkozy a anunţat că statul francez se va împrumuta „pentru a finanţa programele prioritare ale guvernului”, fără a oferi detalii. El a trasat pentru guvern drept prioritate crearea unei egalităţi pe „criterii sociale” şi nu „pe criterii etnice”.

Preşedintele francez a chemat la o dezbatere naţională asupra portului vălului islamic, burqa, apreciind că acesta nu este un semn religios. Purtarea vălului „nu este binevenită pe teritoriul Republicii”, a precizat preşedintele francez. Sarkozy a fost primul
preşedinte francez din 1851 care s-a exprimat în faţa parlamentarilor, după Louis-Napoleon Bonaparte care un an mai târziu devenea împărat.

Primele identificări ale victimelor zborului 447

11 dintre cele 50 de cadavre recuperate din Atlantic au fost identificate. Familiile vor fi compensate cu câte 17.500 de euro. Investigatorii nu cred că vor mai găsi fragmente din avionul Airbus. Fără aceste probe şi fără cutiile negre, aflate la 6.000 de metri în adânc, cauzele tragediei vor rămâne necunoscute.

Autorităţile braziliene au anunţat că au reuşit să identifice 11 din cele 50 de cadavre recuperate din apele Atlanticului, după prăbuşirea avionului Airbus 330, pe 1 iunie. Este vorba despre zece cetăţeni brazilieni, cinci bărbaţi şi cinci femei, şi “un cetăţean străin de sex masculin”, fără a se preciza însă ţara din care provenea acesta. Familiile celor identificaţi au fost vizitate de autorităţi, la fel şi ambasada statului din care provine a unsprezecea victimă. La bordul avionului se aflau 228 de pasageri, dintre care 72 francezi, 59 brazilieni, 26 germani şi pasageri din alte 29 de state.

Cadavrele prezintă multiple fracturi, ceea ce confirmă ipoteza dezintegrării în aer a avionului.

Identificarea s-a realizat folosindu-se compararea amprentelor, a cicatricelor, tatuajelor şi a radiografiilor dentare. În cazul în care aceste procedee nu au dat rezultate, a fost folosit testul ADN. Potrivit autorităţilor, cadavrele au fost predate familiilor în vederea înhumării. Identificarea a fost anevoioasă din cauza lipsei informaţiilor despre victime şi familiile lor. “Lumea modernă este diferită. Avem adesea doar un telefon mobil cu toarte contactele, iar acel telefon, în cazul victimelor, se află pe fundul oceanului”, a declarat Pierre-Henri Gourgeon, director executiv al Air France.

Potrivit oficialilor companiei franceze, familiile victimelor vor primi
o compensaţie 17.500 de euro pentru fiecare persoană decedată, precum şi consiliere psihologică. Air France ţine acum legătură cu peste 1.800 de rude ale celor 228 de pasageri decedaţi. Accidentul este cel mai tragic din întreaga istorie a companiei.

Între timp, echipele de investigatori care caută în Atlantic rămăşiţele avionului Airbus au admis că este posibil ca fuzelajul avionului să nu fie găsit niciodată. Totodată, unul dintre avioanele speciale care au participat la recunoaştere a fost retras din operaţiune. Continuă însă căutarea, cu ajutorul submarinelor şi a vaselor special echipate, a cutiilor negre ale avionului, care s-ar putea afla la o adâncime de peste 6.000 de metri. Cutiile negre mai pot emite semnale sonore de recunoaştere timp
de încă zece zile. Avionul Airbus 330 s-a prăbuşit în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, în timp ce traversa o zonă cu mari turbulenţe, la 10.500 de metri altitudine. Cel mai probabil, o defecţiune sau acoperirea cu gheaţă a senzorilor de viteză a făcut ca viteza
aparatului să fie prea mare, ceea ce a produs
dezintegrarea sa. Căpitanul avea 11.000 de ore de zbor la activ, dintre care 1.700 de ore pe Airbus 330. Aparatul avea o vechime de doar patru ani.

Cum au fost fraudate alegerile în Iran

Un grup de reflecţie britanic a descoperit că în unele provincii conservatoare s-a înregistrat o prezenţă la urne de peste 100%.

Rezultatele oficiale ale alegerilor prezidenţiale din Iran arată o răsturnare de tendinţă în favoarea lui Mahmoud Ahmadinejad „foarte puţin probabilă”, în raport cu scrutinele precedente, dezvăluie un studiu realizat de un institut britanic şi dat publicităţii duminică. Potrivit Institului Regal pentru Relaţii Internaţionale din Marea Britanie, un centru de reflecţie independent, cifrele comunicate de Ministerul iranian de Interne demonstrează că şeful statului, reales în urma scrutinului din 12 iunie, nu ar fi obţinut o victorie detaşată fără a beneficia de o schimbare
radicală a opţiunilor electorale ale alegătorilor din mediul rural şi ale reformiştilor.

Experţii britanici susţin că această răsturnare de tendinţă semnalată de ei vizează 50,9 la sută din voturile acordate lui Ahmadinejad, care ar fi fost ales de 47,5 la sută din electoratul care în 2005 s-a pronunţat în favoarea candidaţilor reformişti. Studiul, citat de AFP, mai dezvăluie că în două provincii conservatoare, Mazandaran şi Yazd, participarea la urne a fost de peste 100%. În faţa acestor probe, Consiliul Gardienilor Constituţiei, forul care a supravegheat scrutinul prezidenţial din Iran, a recunoscut că, în 50 districte, s-au înregistrat mai multe voturi decât numărul alegătorilor înscrişi pe listă.

Abbas Ali Kadkhodaie, purtătorul de cuvânt al instituţiei, a minimalizat însă impactul acestor nereguli asupra rezultatelor finale. El a explicat situaţia prin faptul că multe oraşe din aceste zone au fost vizitate fie de turişti, fie de alte persoane în perioada alegerilor. Iranul are 30 de provincii şi 366 de districte.

Teorie demontată

Analiza, realizată sub coordonarea profesorului Ali Ansari, directorul Institutului de studii iraniene din cadrul Universităţii „St. Andrews”, pune sub semnul întrebării ipoteza potrivit căreia victoria lui Mahmoud Ahmadinejad s-ar fi datorat unei participări masive la urne a electoratului conservator, absent în mare măsură la scrutinele precedente.

La alegerile din 1997, 2001 şi 2005, „candidaţii conservatori şi Ahmadinejad, în particular, au fost destul de nepopulari în mediul rural”, în timp
ce rezultatele scrutinului din urmă cu aproape două săptămâni arată că actualul preşedinte a obţinut un sprijin solid în aceste zone, menţionează studiul citat.

Ameninţări directe


Pentru prima dată

de la debutul manifestaţiilor de stradă la Teheran, Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a regimului iranian, au avertizat ieri că protestatarii se vor confrunta cu o ripostă „revoluţionară şi decisivă”, în condiţiile în care opoziţia pregătea noi
demonstraţii. Acest răspuns ferm „va pune astfel capăt complotului şi revoltelor”, se mai arată într-un comunicat remis de temuta organizaţie armată. Un mesaj la mobilizare lansat ieri pe site-ul Twitter a adunat circa 1.000 de suporteri ai opoziţiei într-o piaţă centrală din Teheran, sub atenta supraveghere a forţelor de ordine, pregătite să intervină.

Sibiu. Frana pentru investitii

Criza pare sa-si arate coltii si la Sibiu. Santierele inainteaza conform graficului, in functie de conditiile meteorologice, anunta municipalitatea. Totusi, se pare ca investitiile pentru cea de-a doua jumatate a anului sunt in pericol.

Primarul Klaus Johannis a recunoscut, ieri, ca dezvoltarea unei zone industriale nu mai este de actualitate, la fel cum si strandul municipal, un proiect de 50 de milioane de euro, nu intra in discutie. Cel putin anul acesta. „Este posibil ca si actualele lucrari pe care le efectuam sa fie afectate si de aceea am avut o intalnire cu toti antreprenorii, in cadrul careia le-am cerut sa gasim impreuna si de comun acord o modalitate de a esalona platile. Acestia au fost foarte intelegatori“, a explicat Johannis. Tot ce se mai misca destul de bine, deocamdata, este planul de santiere stradale.

Asfaltari pe toate fronturile

Echipele Sinecon lucreaza, in prezent, pe strada Litovoi Voda, la rigole, borduri si trotuare si vor incepe lucrul la crearea noului sens giratoriu la intersectia cu strazile Sacel, Ion Albabei si Dragalina. Lucrarile pe strada Nicolae Iorga continua. Deocamdata, echipele de lucru scot bordurile pe ultimul tronson al strazii, cel situat intre Bulevardul Mihai Viteazu si Calea Cisnadiei. Probele pentru reteaua de apa au fost finalizate pe Aleea Calaretilor. Carosabilul pe aceasta strada a fost adus la nivel de balast stabilizat, urmand sa se astearna stratul de piatra sparta si sa se monteze noile borduri. In zona strazilor Mihail Kogalniceanu - Reconstructiei, Sca.mo.ter executa ultimele lucrari la straturile rutiere si se lucreaza in paralel la sensul giratoriu nou de la intersectia cu strada Campului. Pe E. A. Bielz, Comtram se ocupa de asternerea straturilor de balast si piatra sparta si amenajarea a 103 locuri de parcare ce vor fi create pe partea dreapta a strazii, pe sensul dinspre soseaua Alba Iulia catre Piata
Iancu de Hunedoara. Comtram lucreaza si pe strada Lazaret, unde se lucreaza la asternerea balastului si montarea bordurilor, urmand ca echipele de lucru sa inceapa lucrul la trotuare. SC DPC SA lucreaza in prezent la refacerea trotuarelor pe Bulevardul Victoriei, pe toata lungimea strazii. De asemenea se reface stratul de asfalt pe alei si trotuare din cartierul Strand, se efectueaza reparatii la strazi in zona Dioda, lucrari pe Aleea Rosiorilor, pe strada Turda si in cimitir, la alei si rigole.

Harghita. Maghiarii din Sânmartin se plâng că romii le fură din gospodării

ensiuni în localitatea harghiteană Sânmartin. Maghiarii îi acuză pe romi că le fură din gospodării, iar aceştia spun că nu mai dorm liniştiţi în casele
lor de teamă că ar putea fi agresaţi.

Între cele două comunităţi a izbucnit acum câteva zile un conflict deschis, iar autorităţile încearcă să readucă liniştea pe uliţele satului, în timp
ce romii se plâng că nu mai au curaj să se întoarcă la casele lor.

În comuna Sânmartin trăiesc 3.000 de oameni, dintre care 200 sunt romi. Chiar dacă sunt puţini, maghiarii spun că aceştia le dau mari bătăi de cap. Ultimul incident s-a petrecut chiar pe 31 mai. Poliţiştii şi jandarmii au reuşit, pe moment, să calmeze spiritele. Romii susţin însă că atacurile maghiarilor au continuat şi în zilele următoare.

Prefectul de Harghita a încercat să împace cele două comunităţi, dar în zadar. "În faţa lui Dumnezeu toţi suntem egali. Nu avem voie să desconsiderăm niciun om", a spus prefectul.

Înfuriaţi de aceste furturi, unii maghiarii chiar au cerut ca locuinţele romilor să fie dărâmate. Până se lămureşte situaţia, poliţiştii şi jandarmii patrulează prin Sânmartin, pentru a preveni alte incidente violente.

Condamnat să fii olimpic în Calafat

Chiul în masă, note negociate ca la uşa cortului între elevi şi dascăli, grave acte de indisciplină ale şcolarilor ascunse de cadrele didactice, care sunt înjurate de copiii pe care îi „educă“, sunt doar câteva dintre problemele reale ale Şcolii nr. 2 din Calafat. Copiii de excepţie, puţini la număr, sunt aproape de a refuza să mai meargă la şcoală din cauza mediului în care sunt obligaţi să înveţe...

Şcoala cu clasele I-VIII din Calafat se poate lăuda cu un număr impresionant de elevi, 936, dintre care, cu rezultate deosebite la olimpiadele şcolare, au rămas în ultimul an doar trei-patru. Deşi aceşti adolescenţi de nota 10 ar trebui promovaţi, sprijiniţi şi, de ce nu, lăudaţi de cadrele didactice, situaţia în această unitate şcolară este total opusă. Copiii care aduc diplome la olimpiadele şcolare judeţene, ridicând astfel prestigiul unităţii de învăţământ, sunt puşi la zid de colegi, dar şi de profesori, sunt batjocoriţi, consideraţi „ciudaţi“, „isterici“ şi sunt sfătuiţi să se mute în alte şcoli dacă nu le convine modul în care sunt trataţi.

Elevi olimpici, terorizaţi în şcoli

Am aflat despre toate aceste probleme ale unei unităţi şcolare doljene de la mama unei eleve olimpice, a cărei copilă este pe punctul de a renunţa să mai meargă la şcoală din cauza grosolăniilor colegilor şi chiar ale unor cadre didactice, plătite din banii comunităţii pentru a educa. „Procesul de învăţământ din această şcoală este într-un avansat grad de degradare. Fiica mea este o elevă cum probabil ar trebui să fie toţi copiii. În clasa ei a fost izolată încă dintr-a V-a (în urmă cu doi ani-n.r.) pentru că nu se alătură colectivului în actele de indisciplină şi de chiul şi pentru că, în multe situaţii, a avut curaj să ia atitudine. Este o elevă de nota 10 până în acest moment, cu menţiune la olimpiadele judeţene de limba şi literatura română şi cultură civică şi calificată pentru etapa judeţeană la limba engleză. Am considerat că este un elev pe care şcoala nu vrea să îl piardă şi m-am adresat conducerii unităţii de învăţământ, deoarece fetiţa mea nu mai voia să meargă la cursuri din cauza haosului de acolo“, a povestit Mariana Goga, mama unei eleve din clasa a VII-a A, de la Şcoala nr. 2 din Calafat. Nu a rezolvat însă nimic. A făcut nenumărate sesizări adresate atât reprezentanţilor unităţii şcolare, cât şi Inspectoratului Şcolar, însă situaţia nu s-a schimbat, ci dimpotrivă. „Problemele acestei clase au început acum doi ani, când un elev a avut curajul să urineze într-o sticlă în faţa colegilor şi a profesoarei de biologie. Această faptă a contribuit la buna
dispoziţie a celor prezenţi... Elevii îşi înjură în faţă profesorii, care se prefac că nu aud, negociază cu cadrele didactice notele primite, chiulesc în masă, aproape zilnic... Pe acest semestru, de exemplu, elevii clasei a VII-a A au chiulit la şapte ore de fizică şi la nenumărate ore de la celelalte discipline. Profesorii însă ascund această situaţie, nu pun absenţele în catalog, iar materia o fac pe sărite“, a adăugat Mariana Goga. Şi la orele de chimie, elevii spun pas, dar şi la „tehnologică“, unde se mai întâmplă, din cele povestite de copii, ca şi profesoara să lipsească... „De la vacanţa de Paşte şi până acum au fost foarte puţine ore pe care într-adevăr le-am făcut. Materia din acest an la limba engleză şi franceză este imposibil să o terminăm până la sfârşitul semestrului. La tehnologică am făcut patru lecţii din toată cartea... De multe ori, orele de dirigenţie sunt înlocuite cu limba engleză, dar nici aşa nu am finalizat materia. Mulţi dintre colegii noştri merg la meditaţie la aceste doamne. În ultimul semestru, de exemplu, cinci părinţi au decis să îşi mute copiii din clasa noastră din cauza acestor situaţii. Şi la una dintre clasele a VIII-a din această şcoală, de exemplu, un elev şi-a dat pantalonii jos în faţa profesorului şi a colegilor, însă această faptă nu a atras nici o sancţiune. Avem şi profesori de excepţie, care îşi fac meseria şi în faţa cărora nimeni nu mişcă, de exemplu, la română şi la matematică“, a povestit Ioana, elevă în clasa a VII-a A.

Cluj. Pichetarea si greva, ca sarea si piperul

Cartel Alfa a pichetat ieri prefectura Cluj
, solicitind masuri anticriza. Astazi, functionarii clujeni afiliati cartelului fac greva de avertisment.

Aproape 50 de membri ai filialei Cluj a Cartel Alfa au pichetat ieri, incepind cu ora 11.15, sediul Prefecturii Cluj, solicitind Guvernului masuri concrete pentru combaterea efectelor crizei economice, transmite corespondentul NewsIn.
Presedintele Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a declarat ca sindicatul incepe proteste in toate judetele, Clujul fiind primul care iese in strada. "Cartel Alfa a inceput azi pichetari la nivelul intregii tari. Clujul este primul care iese in strada pentru a cere guvernului sa ia masurile necesare in vederea diminuarii efectelor crizei si pentru a crea noi locuri de munca, platite la valoarea justa a muncii pe care o depunem. Guvernul Romaniei nu a miscat nimic in acest domeniu, nu ia nici o masura de deblocare si relansare economica", a afirmat presedintele Cartel Alfa Cluj.
Acesta sustine ca vineri, intre orele 9 si 9.15, circa 10.000-15.000 de sindicalisti de la institutiile cu profil economic si cei din administratie vor participa la o greva de avertisment. "In cursul zilei de miine (astazi, n.r.), la toate unitatile economice din judet si la cele din administratie, acolo unde avem membri, va avea loc o greva de avertisment de 15 minute. Aceste miscari sindicale vor culmina cu un miting mare la Bucuresti
, in luna iunie", a mai spus Pop.
Sindicalistii au adus la protest mai multe pancarte pe care scria: "Din primar si premier sa ajungi si tu somer / De la mare pin' la munte, e-o politica ce pute (Constanta, via
Rachitele)", "Ati vindut pe bani marunti, toata averea de sub munti, si petrol si lemn
si gaz, si curentul din Bicaz, pe-un comision pitic, am ramas popor calic" sau "Noi
cu greul, ei cu binele! Noi cu pensii mici, ei cu pensii mari, noi cu taxele, ei cu bugetul, asta e guvernul".
Printre revendicarile Cartel Alfa se numara corelarea salariului minim cu cosul zilnic, respectiv un salariu minim de 50% din salariul mediu brut, in crestere graduala pina in 2014, introducerea TVA diferentiat pentru produse si servicii de baza, ajutoare de stat care sa mentina locurile de munca, revizuirea legislatiei privind concedierile colective si indexarea automata, trimestriala, in functie de inflatie, a salariilor.

Fabrică de carduri la Braşov

Cumpărături de mii de lei
cu acte false. Cinci supermarketuri din Braşov au vândut zeci de produse electrocasnice unor persoane care aveau documente
de identitate contrafăcute. Poliţiştii au descoperit un laborator unde erau fabricate acte de identitate, facturi şi adeverinţe de salariu folosite pentru achiziţionarea de carduri
de credit. Prejudiciul depăşeşte 30 de mii de lei. Cei 3 membri ai reţelei anihilate de oamenii legii au avut nevoie de două săptămâni pentru a pune la punct un adevărat laborator de falsficat acte. Capul grupării este un tânăr de 26 de ani.

Acesta a închiriat un apartament
pe strada Mihai Viteazu. Acolo au găsit poliţiştii calculatoare, imprimante, o lampă cu ultraviolete, ştampile, carnete de muncă, CD-uri cu informaţii despre toate firmele
din Braşov şi chiar un pistol cu bile din cauciuc. Doi dintre membrii reţelei au fost prinşi în faţa unui supermarket la doar câteva minute după ce au cumpărat un televizor şi un laptop, folosind un card fals. Cei 3 sunt cercetaţi pentru înşelăciune, uz de fals şi fals privind identitatea.

Sibiu. Cadou de iunie

Copiii din Strand se vor putea juca intr-un parc nou, a carui finantare este asigurata de Natiunile Unite. De asemenea, parcul va avea o fantana arteziana in trepte.

Reabilitarea zonelor verzi si a locurilor de joaca pentru copii reprezinta una din prioritatile municipalitatii sibiene. Parcul Strand este unul din obiectivele avute in vedere pentru a fi modernizat si dotat corespunzator, acest proiect aflandu-se si in atentia Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare - Romania, a anuntat, ieri, municipalitatea. Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a organizat procedura de cerere de oferta pentru realizarea proiectului de autorizare a constructiei si a proiectului tehnic, etape pe care le va si sustine financiar. Insa costul
lucrarilor propriu-zise va fi suportat de Primaria Sibiu
. Echipa de experti a firmei contractate de PNUD a fost, deja, intr-o prima vizita de lucru la Sibiu si urmeaza ca, in cursul acestei luni, sa inainteze cele doua proiecte Primariei Sibiu, care va fi beneficiarul lucrarii.

Sansa pe PNUD

In anul 2007, Serviciului Public de Adiministrare a Parcurilor si Zonelor Verzi din Sibiu a realizat un studiu de fezabilitate pentru modernizarea acestui parc, dar care nu a putut fi aplicat din cauza cererii de retrocedare care a fost formulata pentru o portiune. In momentul de fata, aceasta situatie a fost clarificata, dupa ce instanta a hotarat retrocedarea in natura a unei zone de 980 mp din parc, iar, intre timp
, serviciul specializat a inaintat o cerere catre PNUD pentru ca parcul Strand sa fie inclus in proiectul „O Romanie frumoasa“, alaturi de alte zece orase din Romania. Cererea a fost insotita de studiul de fezabilitate initial, care prevedea ca punct central de atractie al parcului o fantana arteziana in forma de scari, dotari noi si jocuri
pentru copii si un spatiu
nou de joaca. Proiectul transmis de Sibiu a fost acceptat de PNUD, cele doua institutii dorind sa transforme acest parc intr-un spatiu public multifunctional.

Mii de vizitatori la Târgul Meşterilor Populari organizat la Giurgiu

Mii de persoane au fost în ultimele trei zile la Târgul Meşterilor Populari organizat la Giurgiu, la care au fost prezenţi cu produse zeci de meşteşugari din mai multe judeţe ale ţării, transmite corespondentul NewsIn, citând-o pe Ana Maria Biţică organizator al târgului.

La Târgul Meşterilor Populari „ de Moşi” de la Giurgiu, au venit cu produse
tradiţionale meşteşugari din Maramureş, Alba, Vaslui, Vâlcea, Botoşani, Iaşi, Mureş, Argeş. „Putem spune că au fost mii de vizitatori, dar au cumpărat zeci de oameni. Faţă de anul trecut, vânzările au mai scăzut, poate e criza… Am discutat cu primarul municipiului, poate anul viitor vom schimba locaţia. Cât priveşte vânzările, cel mai bine s-au vândut produsele alimentare
maramureşene, obiectele din lemn
şi bijuteriile”, a spus Biţică.

Peste 50 de meşteri populari din mai multe judeţe ale ţării, au participat între 4-7, la Târgul Meşterilor Populari „ de Moşi” organizat în municipiul Giurgiu de Muzeul Judeţean „ Teohari Antonescu” Giurgiu, în colaborare cu Primăria municipiului.

În acelaşi timp
cu Târgul Meşterilor Populari, pe scena amenajată lână târg, au avut loc pectacole folclorice, dar şi Festivalul Judeţean ,,Căluşul ca pe Vlaşca”, când au urcat pe scena de la han, cete de căluşari din mai multe localităţi giurgiuvene.

Incaltaminte 100% "clujana"

Fabrica de incaltaminte Clujana a deschis inca un magazin in Piata
Mihai Viteazu, prezentind noua colectie a companiei. Toate modelele de incaltaminte din noul magazin sint din piele si costa in jur de 100 de lei.

Ieri, o data cu deschiderea magazinului Clujana, presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise, a anuntat ca, in urma unei decizii a AVAS, aproape intreg pachetul de actiuni (mai putin cele ale salariatilor) apartine de acum incolo CJ.
"In momentul de fata, sintem proprietari pe aproape intreg pachetul de actiuni al societatii Clujana. Cu alte cuvinte, noi impreuna cu angajatii de la aceasta societate avem puterea decizionala, asa incit putem sa luam cele mai bune masuri pentru intervalul urmator, astfel incit Clujana sa redevina ce-a fost", a precizat Tise. Presedintele CJ Cluj a mentionat ca se asteapta ca clujenii sa se intoarca inspre marcile de Cluj. "Clujenii trebuie sa stie ca Clujana traieste si produce incaltaminte. Si as putea spune ca este printre putinele branduri pe care Clujul le mai are", a punctat Tise.

Public tinta: de la 17 la 50 de ani

In magazinul din Mihai Viteazu al societatii este expusa noua
colectie de incaltaminte a Clujana, modelele fiind lansate de numai citeva luni de atelierul de creatie al companiei. In ceea ce priveste publicul tinta, Steluta Racolta, consilier judetean si reprezentant in AGA, spune ca target-ul companiei este unul destul de larg, Clujana adresindu-se persoanelor intre 17 si 50 de ani. "Avem modele casual, modele care se adreseaza doamnelor de afaceri, dar si mamicilor si bunicilor noastre. Modelele sint si moderne, si comode. Iar toate produsele sint din piele, cu certificate de calitate, iar preturile sint sub media de pe piata. O pereche de pantofi costa
in jur de 100 de lei", spune Steluta Racolta.
In magazin exista si incaltaminte de barbati, insa nu si de copii. Dan Ungureanu, directorul general al Clujana, spune insa ca doreste ca de anul viitor sa existe si o linie de incaltaminte pentru copii.

40 de joburi nou create

Directorul Clujana spune ca deocamdata nu se vizeaza extinderea retelei de magazine a societatii. "Deocamdata, eu vreau sa am baza de productie, pentru ca nu poti sa ai mai multe magazine daca nu ai productie suficienta. In prezent, avem mai multe linii de cusut si o singura linie de talpuit, deci putem executa in jur de 700-800 de perechi de pantofi complet finisate pe zi si mai putem face in jur de 500 de fete", explica Ungureanu. Clujana are, pe linga magazinele proprii, si clienti care exporta marfa si are si un punct de lucru in Bucuresti. De asemenea, Clujana furnizeaza marfa si pentru hipermarketurile Cora si magazinele PIC.
In prezent, in departamentul de creatie al Clujana lucreaza in jur de 10 persoane, iar numarul total de angajati este de circa 310, fata de 270 in septembrie anul trecut.

Carnagiu in apropiere de Bucuresti: cinci persoane au murit, printre care un copil de trei ani

Tragedie pe DN2, in apropiere de Bucuresti
: trei masini s-au ciocnit, iar in urma accidentului cinci vieti au fost curmate, printre care si cea a unei fetite de doar trei ani. Copilul abia isi sarbatorise onomastica si primise in dar o bicicleta
, de la tatal ei. Masina in care se afla a ajuns un morman de fiare, amestecat cu trupuri umane. La cativa zeci de metri au fost aruncate alte doua masini. Pe o parte a soselei, in camp, polististii au gasit un taxi rasturnat, iar de cealalta parte acestia cerceteaza epava unui alt autoturism, transmite Pro Tv. Ancheta este inca in curs, dar, spun politistii, taximetristul ar fi acrosat si rasturnat masina din fata incercand sa o depaseasca. A ajuns apoi pe contrasens, unde a izbit frontal un autoturism
in care erau cinci persoane.
Soferul celui de-al treilea autoturism a scapat doar cu cateva zgarieturi din cumplitul accident. Se pare ca bause inainte sa urce la volan, iar politistii l-au dus
la spital pentru probe de sange. Taximetristul si cei trei pasageri ai sai, printre care si un copil de sase ani au fost transportati de urgenta la spital si internati cu rani grave. Insa femeia, care statea pe locul din dreapta a murit in drum spre spital.
Daca se va dovedi ca soferul taxiului este vinovat de moartea celor cinci, el va fi cercetat penal pentru ucidere din culpa. Ar putea fi vinovat insa si soferul care s-a rasturnat cu masina, spun politistii, care nu exclud varianta ca acesta sa fi schimbat brusc banda de mers, taind calea taxiului. Barbatul a ramas deja fara permis din cauza ca era baut.

Constanţa:Hoţi ameninţaţi cu arma de poliţişti

Urmărire ca-n filme. Patru hoţi au fost prinşi de oamenii legii în timp
ce încercau să fugă după ce furaseră dintr-un autoturism
parcat în staţiunea Mamaia. Pentru prinderea făptaşilor s-a apelat la ajutorul secţiilor de poliţie nr. 1 şi 2, al Poliţiei locale, dar şi al Poliţiei rutiere.

În urma unei sesizări primite prin serviciul de urgenţă 112 s-a reclamat faptul că dintr-un autoturism parcat la marginea staţiunii Mamaia, înspre Năvodari, au fost sustrase mai multe bunuri
.

Dispeceratul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa a trimis imediat un echipaj care a pornit în urmărirea autorilor care se aflau într-o Dacia Logan de culoare roşie cu numărul de înmatriculare CT 44 MAF. Cele patru persoane care au jefuit maşina nu au oprit la somaţiile poliţiştilor, motiv pentru care s-au tras focuri de armă. Infractorii au intrat prima dată
în municipiul Constanţa, deplasându-se pe bulevardul Lăpuşneanu.